09 januari 2018

Ruimte voor goede plannen!

Het CDA Peel en Maas wenst u veel geluk en gezondheid toe voor 2018.

Er zijn veel goede ontwikkelingen in onze mooie gemeente. Er komen steeds opnieuw sterke initiatieven vanuit de bewoners. Die moeten we koesteren en daar waar het kan ondersteunen. Daarbij moeten we wel zorgen dat de gemeente genoeg steun kan bieden als dat wordt gevraagd en altijd klaar staat om een handje in de rug te houden bij goede plannen. Wij staan als CDA voor leefbare, vitale kernen en blijven plannen die dit versterken ondersteunen. De dorpen van Peel en Maas hebben een enorm sterk verenigingsleven. Samen moeten we zorgen dat dit kan blijven.

Op het gebied van ‘wonen’ hebben we als CDA de discussie stevig opgepakt en anderen aan onze zijde gekregen. De afgelopen paar jaren is er veel te strak vastgehouden aan de doemscenario’s van de bevolkingskrimp in plaats van de kansen die er zijn te benutten. Eindelijk komt er nu langzaam de beweging waar het CDA al een hele tijd voor pleit. Want er is wel degelijk behoefte aan appartementen, geschikte ouderenwoningen, woningen voor jongeren en meer middenhuur!

We moeten de ogen niet sluiten voor toekomstige ontwikkelingen, maar dat betekent niet dat we de woonbehoefte die er nú is maar moeten ontkennen. Er zijn diverse voorbeelden van bouw- of herinvullingsmogelijkhedendie die hier prima aan kunnen voldoen.

Vindt u burgerinitiatieven, sterke verenigingen, voldoende woningen en een buitengebied waar ruimte is voor wonen, werken en recreëren in ons mooie landschap  ook belangrijk? Dan bent u bij het CDA Peel en Maas aan het juiste adres.

Fractie CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.