29 mei 2019

Sandy Janssen kijkt terug op één jaar raadslid

Sandy Janssen kijkt terug op één jaar raadslid

De tijd vliegt voorbij en wat een mooie ervaringen het afgelopen jaar. Ik voel het dan ook als een eer om onze mooie gemeente te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Vanuit mijn netwerk werd ik ruim 1,5 jaar geleden gevraagd of ik me voor het CDA Peel en Maas verkiesbaar wilde stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Eerlijk gezegd had ik er van tevoren nooit echt bij stil gestaan, maar ik hoefde ook niet lang na te denken om hierop “ja” te zeggen. 

Naast dat ik me van jongs af aan al interesseerde voor de politiek ben ik ook al bijna 25 jaar bedrijfsadviseur in de agrarische wereld. Als je het voorrecht hebt om in de gemeenteraad plaats te nemen, komt ook direct de vraag waar je je hoofdzakelijk mee bezig wilt houden de komende vier jaar. Als raadslid dien je uiteraard het belang van onze inwoners, maar ook zeker het belang van de gemeenschap waar jezelf woonachtig bent. Voor ons gezin is dat het Peeldorp Meijel. Daarnaast heb ik gekozen om mijn focus vooral te leggen op wonen, ruimtelijke ontwikkeling en economie. Naast het bouwen van passende en voldoende woningen in onze elf dorpen is er momenteel een grote transitie gaande in ons buitengebied. Veel agrarische bedrijven liggen leeg of komen leeg te liggen. Dit verhoogt het risico op verpaupering en ondermijnende activiteiten. Passend beleid en een goed gevulde instrumentenkoffer zijn hierbij van groot belang. Om deze instrumentenkoffer goed gevuld te krijgen, hebben we in november 2018 de motie ‘Stenen voor Stenen’ ingediend welke is aangenomen en momenteel wordt uitgewerkt door het college. Dit alles is nodig om ons buitengebied vitaal te houden, nu en in de toekomst. Een buitengebied waar het goed werken, wonen en recreëren is voor ons allemaal.

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier invulling gegeven aan het raadslidmaatschap en dat wil ik de komende jaren graag voortzetten voor Meijel en heel Peel en Maas.

Sandy Janssen, raadslid CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.