03 september 2018

Ut Gemeinsjapshoes in Kessel-Eik

Ut Gemeinsjapshoes in Kessel-Eik

Het verbouwde gemeenschapshuis van Kessel-Eik werd afgelopen vrijdag officieel geopend. Ut Gemeinsjapshoes, het vormt het hart van een kleine kern, de kleinste kern van de gemeente Peel en Maas.

Verenigingen en mensen ontmoetten elkaar de afgelopen 30 jaar in het gemeenschapshuis. Lief en leed werd er met elkaar gedeeld. Het gemeenschapshuis, waar in 30 jaar bijna niets meer was veranderd. De tijd leek er stil te staan.

Om ervoor te zorgen dat het gemeenschapshuis voor de komende 30 jaar ook de ontmoetingsplek voor jong en oud kan blijven, moest er iets gebeuren. Het bestuur van de stichting gemeenschapshuis zette er de schouders onder en ontwikkelde samen met de inwoners van Kessel-Eik een plan. Een volledige verbouwing voor een duurzaam pand. Met dit plan stapte het bestuur naar de gemeente en de gemeenteraad besloot in februari dit jaar om hiervoor maximaal € 810.000,- subsidie beschikbaar te stellen.

Alles zou op 1 september klaar moeten zijn, wilde de stichting. Een grote opgave en dat zorgde voor veel spanning. Maar het is gelukt. De vele vrijwilligers die bijna elke dag op de bouw aanwezig waren om de aannemer en de onderaannemers te helpen bij de verbouwing waren de drijvende krachten die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Ut Gemeinsjapshoes is afgelopen vrijdag geopend. Alles is netjes binnen het budget gebleven, er is zelfs budget over. Het ziet er geweldig uit en Kessel-Eik kan dankzij de vele vrijwilligers, de stichting, de vele bedrijven, de gemeente en de diverse sponsoren weer vooruit. Waar het kleinste dorp van de gemeente groot in kan zijn. Het maakt mij in elk geval trots.

Ellis Kempeners, raadslid CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.