15 januari 2018

Vitale kernen en gedragen dorpsvisies

In onze mooie gemeente Peel en Maas zijn dorpsvisies heel belangrijk voor de leefbaarheid in de elfdorpen. Niet in elk dorp hoeft die visie hetzelfde te zijn. De mensen uit de dorpen zelf hebben hieruiteraard de goede kijk op. Verenigingen en vrijwilligers blijven overal het cement van de samenleving.

In de eerste coalitieperiode van Peel en Maas hebben wij samen met de verenigingen en andere partners gezorgd voor een breed gedragen subsidiebeleid. Een belangrijke basis om vanuit onderlinge afstemming tot gedragen beleid te komen.. Een basis waarin je rekening houdt met elkaar, goede initiatieven steunt en waarin iedereen die wil mee kan doen.

Hetzelfde hebben we samen met anderen in die periode gedaan met accommodatiebeleid, waarbij verenigingen eigen beheer kregen over accommodaties en dus ook de verantwoordelijkheden die daarbij horen. Daarnaast zijn er veel kleine initiatieven ontstaan, zoals vrijwilligersloketten en adviseurs van medeburgers die zorgen voor binding met de gemeenschap, zodat er voor ieder een plek is.

Dat blijven we stimuleren. Waar nodig ondersteunen we vrijwilligers. Zonder vrijwilligers en is dit alles niet meer mogelijk. Een extra uitdaging voor de toekomst om deze onmisbare vrijwilligers en mantelzorgers niet te zwaar te belasten en hier samen nieuwe oplossingen voor te vinden.

Op al deze voorbeelden is het CDA nog steeds trots. We blijven dit stevig ondersteunen. Het CDA blijft constructief meewerken en –denken aan goede plannen voor een stabiel en solide Peel en Maas.

Wim Hermans
fractievoorzitter en lijsttrekker
CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.