18 juni 2019

Wonen in Grashoek

Wonen in Grashoek

Familie Lemmen mag in het pand van restaurant Wilmach zes appartementen extra realiseren. Het CDA heeft deze  bestemmingswijziging om de zes appartementen te mogen ontwikkelen omarmt. We vinden het goed voor de Grashoekse gemeenschap en voor de uitstraling van het dorp dat er naast het restaurant en de bedrijfswoning nog zes appartementen in het gebouw gerealiseerd worden. Drie op de begane grond voor  ouderen en hulpbehoevende en drie appartementen op de eerste verdieping voor jongeren. Appartementen met betaalbare huurprijzen, volgens de familie Lemmen. De omzetting is mogelijk gemaakt, doordat het college, onder verantwoording van CDA-wethouder Rob Wanten, de beleidsregels  voor woningbouw heeft verruimd. De verruiming van de beleidsregel geeft meer kansen om woningen te bouwen die voldoen aan de behoeften en op de juiste locatie liggen.

De bouwvergunning voor herbouw van het afgebrande restaurant met bedrijfswoning en bedrijfsruimtes was al in januari verleend. Door de goedgekeurde bestemmingswijziging mogen de bedrijfsruimtes omgezet worden naar zes appartementen. De open puist in de kern  wordt weer opgevuld met een mooi gebouw. 

Nu worden er dit jaar al elf woningen rondom het dorpsplein gerealiseerd. Met de vier al bestaande woningen is het dorpsplein omsloten door woningen, zoals in het toenmalige plan "Dorps hart Grashoek" bedoeld was. Waar de voormalige school heeft gelegen, oude dorpsplein, is ook een nieuw plan gemaakt. Dit plan is zeer goed ontvangen bij de inwoners en ligt nu bij de gemeente om het goed te keuren.

Peter Nouwen, raadslid CDA Peel en Maas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.