Mustafa Amhaouch

Tweede Kamerlid

Op 12 januari 2016 werd ik geïnstalleerd als Tweede Kamerlid namens het CDA. Ik studeerde van 1991 tot 1995 meet- en regeltechniek aan de Fontys Hogeschool te Venlo. Na de afronding van mijn studie werkte ik korte tijd als systeemtester bij Philips Medical Systems (Best). Van 1996 tot 2016 had ik een managementfunctie bij ASML (Veldhoven).

Verder bekleedde ik diverse maatschappelijke functies. Ik was bestuurslid en voorzitter van de Marokkaanse Integratiestichting, bestuurslid van de stichting Platform Allochtonen in Helden en lid van de bouwcommissie voor de nieuwbouw van een moskee in Helden. Daarnaast ben ik voorzitter van een handbalvereniging.

Van 1997 tot 2006 was ik lid van de gemeenteraad van Helden. Van 2004 tot 2006 was ik tevens voorzitter van de CDA-fractie in de raad. Van 2010 tot 2016 was ik voorzitter van de CDA-afdeling Peel en Maas.

Woordvoerder op de volgende terreinen: Economische Zaken (bedrijfslevenbeleid, innovatie, Techniekpact, MKB (inclusief financiering), Buitenlandse Handel, Infrastructuur en Waterstaat (spoor, luchtvaart).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.