15 februari 2018

De lijsttrekker aan het woord

Tijd voor verandering!

Eindelijk is het bijna zover.. Op 21 maart a.s. kunt u zorgen voor een frisse wind in onze gemeente en dat is broodnodig ook!

Er is de afgelopen jaren veel gepraat, maar te weinig vernieuwends tot stand gekomen. Zonde, want onze mooie gemeente heeft veel te bieden en op sommige plekken liggen de kansen voor het oprapen.

Neem bijvoorbeeld Op de Boor in Bocholtz. Samen met de voormalig bibliotheek zou dit een prachtige locatie kunnen zijn voor een ontmoetingsplek voor jong en oud. (Dag-)activiteiten voor ouderen, studeer- en werkplekken, het herbergen van verenigingen die om een vaste locatie verlegen zitten; het kan allemaal in dit ene gebouw.  Maar dan moet dit nu wel aangepakt worden, want het oude gemeentehuis is er qua interne verbouwingen niet mooier op geworden.

Of de mogelijkheid voor een gescheiden fietspad tussen Simpelveld en Eys. Nu binnen afzienbare tijd de waterzuivering uit Simpelveld vertrekt, moet die weg sowieso op de schop; hét ideale moment om een veilige fietsverbinding aan te leggen!

U als burger actief betrekken bij ontwikkeling van plannen in uw eigen straat, waardering voor jongeren die zich inzetten voor de maatschappij middels een jeugdlintje, betere kansen voor onze ondernemers bij aanbestedingen, het invoeren van de starterslening, voorkomen dat mensen vereenzamen door tekenen hiervan te leren herkennen; het zijn slechts enkele punten uit ons verkiezingsprogramma.

Daadkracht tonen en uitvoeren, dat is waar we voor staan. Aan de slag met alle opgaven die er liggen om onze gemeente mooi en leefbaar te houden. Niet meer achterover leunen en zeggen ‘daar gaan we niet over’, maar actief zoeken naar oplossingen wanneer zich ergens problemen voordoen.

Tijd voor vernieuwing en verandering! Ik hoop dat u ons de kans wilt geven om hier de komende vier jaar de schouders onder te zetten. Niet alleen in de gemeente en in de raad maar ook in het College; tijd voor verjonging én vervrouwelijking!

Mariska Werrij-Wetzels
Lijsttrekker

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.