16 februari 2018

Hart voor verenigingen en ondernemers

Simpelveld en Bocholtz hebben bruisende verenigingen die gedragen worden door de vele enthousiaste vrijwilligers. Het is goed dat we zorg blijven dragen hen te steunen bij allerlei activiteiten, zodat mooie tradities in stand blijven en nieuwe tradities kunnen ontstaan voor groot en klein. Daarom wil het CDA samen met organisatoren en betrokken instanties bekijken of we het evenementenbeleid verder kunnen vereenvoudigen.

We koesteren de lokale ondernemers en de familiebedrijven die hun hart hebben liggen bij de omgeving. Velen kenmerken zich door kwalitatieve goede producten en/of diensten te leveren. Dat vertaalt zich terug in de trouwe klanten uit onze dorpen, maar ook van verder af. Door bedrijvigheid is er levendigheid. Daar zijn we dan ook trots op en dat willen we behouden!

Ondernemersruimte, maar ook innovatieve concepten zoals pop-up winkels kunnen de levendigheid in onze winkelstraten vergroten en aanpassing van het aanbestedingsbeleid leidt tot meer kansen voor lokale en regionale ondernemers. Kortom tijd voor verandering!

Kristel Vanhommerig-Dullens

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.