21 september 2018

CDA over Basic Pharma

CDA SITTARD-GELEEN houdt vinger aan de pols rondom uitbreiding van BASIC PHARMA.De mening van de omgeving telt mee en het CDA bewaakt de verdere ontwikkelingen!

Hieronder leest u de bijdrage van ons Raadslid uit Lindenheuvel, Peter Henssen, die duidelijke woorden sprak in de Raad van 13 september.

 

Voorzitter,

 

Het CDA ondersteund het verankeren van bestaande bedrijven en het aantrekken en vestigen van nieuwe chemie gerelateerde bedrijvigheid en investeerders voor Sittard-Geleen waardoor nieuwe werkgelegenheid wordt gecreëerd. 

 

Vandaag gaat het over de aan-/verkoop van gronden om het nieuwbouwplan Basic Pharma mogelijk te maken.

In een later stadium zal de inhoudelijke discussie gevoerd gaan worden en hier wil het CDA graag aan deelnemen.

We willen dan praten over:

• Wat gaan we wel c.q. wat gaan we niet bebouwen?• Hoe kunnen we aanbevelingen van de OVV onderzoekrapporten hierin meenemen?• Dient het bestemmingsplan nog geactualiseerd te worden?

 

Ook vinden we dat de bewoners van Lindenheuvel ruimschoots moeten worden meegenomen in deze plannen. Het is jammer dat bij de eerste georganiseerde informatiebijeenkomst, slechts een 15 tal omwonenden aanwezig waren. We hopen dat de bewoners zich betrokken voelen en deelnemen aan de informatieavonden!

 

Betreffende de grond aan-/verkoop: Daar kan het CDA mee instemmen. Nogmaals met de kanttekening dat de inhoudelijke discussie op een later moment plaats zal vinden als het ontwerp bestemmingsplan voor dit bedrijf wordt aangepast dan wel een concept omgevingsvergunning voor ligt.

Wij gaan ervan uit dat de Gemeente bevoegd gezag is en niet de Provincie, Klopt dit?

 

 

 

 

 

WG

Peter Henssen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.