19 september 2018

Inbreng CDA door raadslid Patrick Brouwers

Bijdrage CDA aan het rondevoorstel verkoop voormalige bibliotheek Munstergeleen middels een financieringsconstructie 13 september 2018

 

Voorzitter,

 

Het CDA staat positief tegenover dit voorgenomen besluit rondom de voormalige bibliotheek in Munstergeleen. Het CDA heeft ook begrepen dat dankzij een goede samenwerking en vele inspanningen van het bestuur van het Gemeenschapshuis ’t Trefpunt Munstergeleen en enkele sponsoren ook daadwerkelijk een geweldige accommodatie gerealiseerd kan worden van de voormalige bibliotheek. 

 

Het CDA ondersteunt dan ook het streven dat in bijna elk dorp of elke wijk van onze gemeente in de kern een multifunctionele voorziening te vinden is. 

 

Het CDA heeft van betrokken inwoners uit het dorp en van het bestuur van het Gemeenschapshuis ’t Trefpunt Munstergeleen begrepen dat er vanuit het Gilde allerlei cursussen en activiteiten georganiseerd gaan worden. Ook het aangrenzende wijksteunpunt is ernaast gevestigd met een open inloop spreekuur. Daarnaast zou er een internetcorner komen voor o.a. hulp bij het oplossen van problemen bij gebruik van computers, tablets en/of smartphones. Het CDA ondersteunt deze activiteiten en het faciliteren hiervan dan ook graag! 

 

Naar aanleiding van de beantwoording van de technische vragen die door collega-raadslid Janssen namens GroenLinks zijn gesteld, heeft het CDA toch nog een vraag hieromtrent aan de wethouder. De wethouder geeft aan dat over de invulling van het wijksteunpunt, de internetcorner en het eetpunt recent met de Stichting Gemeenschapshuis ’T Trefpunt Munstergeleen afspraken zijn gemaakt. Kan de wethouder deze afspraken verhelderen, dus specifieker benoemen? Welke afspraken zijn er gemaakt zijn rondom het eetpunt?

 

Voorzitter,

 

Dit voor de eerste termijn en we wachten de antwoorden van de wethouder af.

 

Namens de CDA-Fractie, Patrick Brouwers

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.