22 november 2020

CDA en PvdA willen structurele oplossing vrachtwagenproblematiek Kampstraat

CDA-raadslid Peter Henssen roept het college van Sittard-Geleen samen met collegaraadslid van de PvdA Paul Kubben in een motie op om te onderzoeken of er een tijdelijke sanitaire voorziening aan de Kampstraat te Geleen kan worden getroffen. Diezelfde oproep doen zij ook voor eventuele andere plekken in de gemeente, indien zich daar een soortgelijke (vrachtwagen)problematiek voordoet.

Ook roepen de twee raadsleden op om te onderzoeken of er, totdat er een structurele oplossing is, een tijdelijke schriftelijke ontheffing aan de vrachtwagenchauffeurs woonachtig in de wijk Lindenheuvel kan worden verleend. Beide noodmaatregelen zouden moeten worden gefinancierd uit het beschikbare exploitatiebudget in de begroting 2021-2024 van de gemeente.

Als de inspanningen van de gemeente met de provincie en andere partners om versneld tot de beoogde structurele voorziening buiten Sittard-Geleen (bij het knooppunt van de A2 en de A73) te komen niet snel genoeg tot resultaat leiden, willen de raadsleden dat het college een tijdelijke verplaatsing binnen de gemeente overweegt. Het financiële plaatje daarvan moet vervolgens aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.