07 juni 2018

Maidenspeech CDA wethouder Claudia Bisschops tijdens Beëdiging Limburgse jagers

Maidenspeech wethouder Claudia Bisschops tijdens beëdiging Limburgse Jagers!

Voor het derde jaar op rij waren de Limburgse Jagers te gast in Valkenburg aan de Geul. Op woensdag 23 mei werden diverse militairen in een speciale procedure beëdigd. Daarnaast was er de gehele dag een 'static show' waar inwoners en toeristen een kijkje konden nemen in diverse grote en kleine legervoertuigen.

Tijdens de ceremonie sprak onze kersverse wethouder Claudia Bisschops haar maidenspeech uit. Daar wethouder Claudia Bisschops als voormalig militair meermaals is uitgezonden naar missiegebieden, sprak zij in het eerste deel van haar redevoering met name als veteraan. In het tweede deel van haar toespraak ging zij als wethouder in op haar voornemen om meer speciale aandacht te hebben voor en geven aan veteranen, zowel militairen als anders geüniformeerden.

Het CDA Valkenburg aan de Geul vind dat wij goed moeten zorgen voor mensen, die soms met gevaar voor eigen leven, klaarstaan voor de veiligheid van ons allen, zowel in het binnen- als buitenland. De komende periode zullen initiatieven, vooral gericht op aandacht voor veteranen die lichamelijk en/of psychisch letsel hebben opgelopen tijdens de uitoefening van hun werk, verder worden uitgewerkt. Een van de ideeën om de juiste aandacht te krijgen voor deze doelgroep in Valkenburg aan de Geul is het onderzoeken van de mogelijkheden voor een wereldkampioenschap wielrennen voor gewonde veteranen (zowel militair als overige geüniformeerden) in onze wielerstad.

 

Wilt u de volledige toespraak lezen, ga dan via deze link naar de maidenspeech van wethouder Claudia Bisschops!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.