4. Jef Pluijmen

Kandidaat raadslid

Klik voor ons verkiezingsprogramma op: Verkiezingsprogramma CDA Valkenburg aan de Geul
Klik voor onze speerpunten op: Speerpuntenfolder CDA Valkenburg aan de Geul
Klik voor mijn persoonlijke ambitie: Persoonlijke kernpuntenfolder Jef Pluijmen

Personalia:
Geboren 11 september 1952 in Valkenburg (Broekhem).
Bestuurslid CDA afdeling Valkenburg
Lid steunfractie CDA Valkenburg aan de Geul
Burgerlid commissie EFTR                                                                                                                                                                                              
 
Bereikbaarheid:
mobiel: 06-53578652
E-mail: pluijmen11@live.nl
 
Opleiding & werk:
Ik ging naar de kleuterschool en lagere school in Broekhem. Na mijn middelbare schoolopleiding in Valkenburg en Heerlen en een afgebroken studie, vervulde ik in 1972/1973 mijn militaire dienstplicht als pelotonscommandant bij de infanterie. Aansluitend ben ik in het Radboudziekenhuis in Nijmegen opgeleid tot radiotherapeutisch laborant. In de daaropvolgende jaren deed ik vervolgstudies aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. In 1985 ben ik in dienst getreden bij het toenmalige St. josephziekenhuis in Eindhoven (tegenwoordig: Máxima Medisch Centrum). In dit ziekenhuis heb ik verschillende (zorg)managementfuncties vervuld en deed daarnaast nog een studie bedrijfskunde. In 2014 ben ik overgestapt naar Diagnostiek voor U (een eerstelijns diagnostisch centrum in Eindhoven). Naast mijn managementfunctie bij DVU, was ik tevens beleidsmedewerker bij de zorggroep verloskunde in de regio Eindhoven en sinds begin 2017 ook manager van de trombosedienst regio Eindhoven. Eind 2018 ben ik gestopt met (betaald) werken.
Ik was 39 jaar reserveofficier bij de Koninklijke Landmacht. Van 1973-1999 in mobilisabele functies. In de periode 1999-2013 was ik, naast mijn werk in het ziekenhuis, actief in commando- en staffuncties bij 30 Natresbat van de 13e Lichte Brigade in Oirschot.

Politiek:
Politiek heeft altijd mijn interesse gehad en het was een bewuste keuze om na mijn werkzame periode de lokale politiek in te gaan. Ik vind het belangrijk dat een gemeente helder en transparant is richting de inwoners en ervoor dient te zorgen dat wij ons goed, veilig en gelukkig voelen binnen onze gemeenschap. Sinds 2017 ben ik lid van het CDA.  Vanaf dat moment maak ik deel uit van de steunfractie en ben ik burgerlid van de commissie Economie-Financiën-Toerisme-Recreatie. In 2019 ben ik toegetreden tot het bestuur van het CDA afdeling Valkenburg. 
Ik heb de ambitie om de komende periode mijn enthousiasme, kennis en ervaring in te zetten voor de gemeente Valkenburg aan de Geul en haar bewoners. Samen ons mooie stadje aan de Geul en de kernen nog mooier maken. Daarom stel ik mij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022.
 
Maatschappelijk:
Van 1973 tot 2016 was ik woonachtig in Nijmegen en in Valkenswaard. Gedurende deze jaren ben ik actief geweest in diverse bestuursfuncties bij basisscholen, bij een scoutingvereniging, bij een carnavalsvereniging en diverse beroepsverenigingen. De afgelopen 12 jaar heb ik mij tevens volop ingezet voor de actie Alpe d’HuZes.
In mijn ogen zijn verenigingen het cement van de samenleving. Het is een bindende factor bij het behoud en versterking van de lokale identiteit. Na mijn terugkeer in Valkenburg heb ik mij bij diverse verenigingen aangesloten en ben binnen deze verenigingen ook bestuurlijk actief. Zo ben ik bestuurslid (vicevoorzitter) bij Schutterij Sint Martinus in Houthem en voorzitter van het Mannenkoor Walram. 
Het wel en wee van senioren gaat mij aan het hart. Ik ben bestuurslid (vicevoorzitter) van de Seniorenraad in Valkenburg aan de Geul en wij zijn samen het hele jaar bezig met het opzetten van activiteiten (zoals het zomerprogramma, seniorenzitting met carnaval, de jaarlijkse seniorendag en de kersttassen voor alleenstaande ouderen). Tevens ben ik lid van de werkgroep eenzaamheid van de gemeente Valkenburg.
Tenslotte ben ik d.m.v. bestuursfuncties nog steeds gelieerd aan mijn werkzame leven in de zorg en defensie. Zo ben ik o.a. penningmeester van de Stichting & Vereniging Regiment Limburgse Jagers in Oirschot. 
 
Sport & hobby:
Als jongen heb ik gevoetbald bij de Valkenburgse Boys, maar na diverse zware blessures ben ik overgestapt naar de fiets en ben een verwoed toerfietser geworden. Nog steeds trap ik jaarlijks heel wat kilometers op mijn racefiets. Een andere hobby is wandelen. Zo neem ik al jaren deel aan de 4-daagse in Nijmegen. Dit jaar (2022) hoop ik mijn gouden vierdaagse kruis te behalen.
Het schutterswezen vind ik prachtig en ik ben zowel lid van Schutterij Sint Martinus in Houthem (geüniformeerd) en van de Jonge & Oude Nobele Schutterij Valkenburg. In 2018-2019 was ik Schutterskoning van Houthem. 
Uiteraard mag ook het zingen niet ontbreken. Ik zing als 2e tenor in het Mannenkoor Walram.  Carnaval vieren doe ik ook heel graag en ik had de eer om in 2019 Stadsprins van Valkenburg te mogen zijn. Nu draag ik mijn steentje bij als lid van de Raad van 11.
Tenslotte kan ik genieten van de gastvrijheid en gezelligheid, die de horeca in onze mooie gemeente te bieden heeft.
 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.