6. Jos Geelen

Kandidaat raadslid

"Doorgaan waar anderen  stoppen!"

Klik voor ons verkiezingsprogramma op: Verkiezingsprogramma CDA Valkenburg aan de Geul
Klik voor onze speerpunten op: Speerpuntenfolder CDA Valkenburg aan de Geul
Klik voor mijn persoonlijke ambitie: Persoonlijke kernpuntenfolder Jos Geelen

Personalia:
Geboren 19 april 1962, gehuwd

Bereikbaarheid:
GSM: 06-41826391
E-mail: jos.geel@hotmail.com

Ambitie raadsperiode 2022-2026:
Het is mijn doel om mee te werken aan een Valkenburg aan de Geul waar het toerisme floreert, we de mooiste wielerstad ter wereld zijn en waarbij de inwoners daar ook trots op zijn en daar zo weinig mogelijk last van hebben; sterker nog het moet een genot zijn om in Valkenburg te wonen! Vanuit ons verkiezingsprogramma wil ik mij de komende jaren met name in gaan zetten voor de volgende drie kernpunten:

  • Duurzaam Toerisme: Toerisme verbeteren, maar overlast voor de inwoners beperken. Dat wil ik o.a. doen door een strikte scheiding van fietsers en wandelaars na te streven en een fatsoenscampagne op te starten voor de bezoekers van het heuvelland.
  • Een toekomstbestendige gemeente: Snelheid maken om woningen voor jongeren, starters en senioren te realiseren, waaronder ook sociale woningbouw.
  • Omzien naar elkaar: Zorg en ondersteuning  nodig maar tegelijk ook extra aandacht voor vermindering van beroep op de voorzieningen zoals Jeugdzorg en Bijstand door er alles aan te doen deze doelgroepen in de Valkenburgse samenleving te laten functioneren.

Opleiding & werk:
Na HAVO en VWO aan het St Maartenscollege in Maastricht ben ik in 1981 naar de Koninklijke Militaire Academie in Breda gegaan. Ik heb vervolgens gediend als officier bij de Koninklijke Landmacht tot 1 nov 2021.

Maatschappelijk:
Gezien het feit dat ik nu meer thuis ben en tijd heb voor andere zaken wil ik me graag inzetten in de lokale politiek en wil ik me inzetten voor de veteranen die woonachtig zijn in Valkenburg aan de Geul.

Sport & hobby’s:
Ik ben lid van de Triatlonclub Maasland te Maasmechelen, daarnaast doe ik graag fitness en wandelen samen mijn echtgenote. In 2016 voltooide ik met succes de hele marathon tijdens de Ironman Maastricht. Dit typeert mij: Ik stel mij een doel er doe er alles aan dit dan ook te bereiken. Met deze instelling wil ik graag zoveel mogelijk betekenen voor de lokale politiek. Het volgen van de actualiteit, lezen en uit eten zijn de overige hobby’s.

Politiek:
Ik ben 40 jaar werkzaam geweest bij defensie en heb ik mij ingezet om de belangen van Nederland te behartigen. Sinds juli 2021 maak voor het CDA deel uit van de Commissie EFTR, dit doe ik met veel plezier en dit smaakt naar meer. Lokale politiek heeft vaak direct invloed op mensen. Ik wil graag politieke ideeën en ambities omzetten in merkbare effecten voor bewoners van Valkenburg aan de Geul. Ik wil graag invulling geven aan praktische politiek, waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk worden belegd en gericht is op de verbinding tussen dat wat er in het gemeentehuis gebeurt en de inwoners. Naar mijn mening is dat DE manier om onze woon- en leefomgeving te blijven verbeteren.
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.