8. Rick Vinckers

Kandidaat raadslid

"Het is nu of nooit!"

Klik voor ons verkiezingsprogramma op: Verkiezingsprogramma CDA Valkenburg aan de Geul
Klik voor onze speerpunten op: Speerpuntenfolder CDA Valkenburg aan de Geul
Klik voor mijn persoonlijke ambitie: Persoonlijke kernpuntenfolder Rick Vinckers

Personalia:
Geboren 20 April 1972
Gehuwd

Bereikbaarheid:
Gsm: 06-53208885
E-mail: rvinckers@hotmail.com

Opleiding & werk:
Na 5 jaar HAVO op de Rijksscholengemeenschap te Coevorden , heb ik één jaar Voorlichting en Pr gestudeerd aan de School voor Journalistiek te Utrecht. Hierna heb ik een tweejarige opleiding gevolgd aan het Nederlands opleidingsinstituut voor Toeristisch Kader te Breda.Vervolgens heb ik mijn dienstplicht vervuld bij het Korps Commandotroepen te Roosendaal. Naast mijn studie heb ik diverse bijbaantjes gehad. Ik heb tijdens mijn studie in Breda 2 jaar lang gewerkt bij stadion de Kuip als suppoost. De liefde dreef mij naar het mooie Valkenburg, want je krijgt een Valkenburgse gelukkig niet uit deze mooie stad. Q-zar lasergames naast de toenmalige Scala Jumbo Dancing was mijn eerste werkgever hier in het Zuiden.Vervolgens heb ik voor de firma Villeroy & Boch in respectievelijk Brussel en Maasmechelen gewerkt.Waarschijnlijk heeft een deel van Valkenburg een wasmachine, droger of koelkast bij me in de Media Markt Heerlen gekocht. Samen met mijn vrouw hebben we in 2001 de Swarovski Store Maastricht opgestart, waarna we in 2009 de winkel ( Schreitl )van haar ouders hebben overgenomen. In 2014 hebben wij deze winkel omgebouwd tot onze huidige horecazaak Z!N op de hoek Grotestraat-Berkelstraat-Muntstraat. Ondernemen zit me in het bloed alsmede stressbestendigheid en doorzettingsvermogen. Uitdagingen ga ik graag aan; Maar wel met open vizier! 
 
Maatschappelijk:
Ik ben een persoon met een vaak uitgesproken mening over maatschappelijke vraagstukken. Dit betekent dat ik geen allemansvriend ben en ook niet zal worden. Recht is recht; Onrecht kan ik niet verenigen met mijn eigen principes. Bescherming van de zwakkeren in onze samenleving, hulp bieden aan hen die onze hulp het hardst nodig hebben. Jongeren hebben de toekomst-Onze taak is het om die te waarborgen en veilig te stellen. Respect voor onze ouderen-zorgplicht van onze zijde voor hen die reeds een leven lang hard hebben gewerkt om ons kansen te geven die zij wellicht niet gehad hebben. Bij het Korps werd ons geleerd om zelfstandig alsmede in groepsverband een missie te volbrengen. Hier sta ik voor;Voor jullie! Inwoners en ondernemers.
 
Hobbies & sport:
Mijn grootste hobby is mijn gezin. De ‘hoeksteen van de samenleving’ vreugde, rust en veilige thuishaven. Iets wat in deze moeilijke periode eens temeer van grote waarde blijkt. SAMEN, verbondenheid met mede-inwoners. Sport(en) doe ik normaliter gedurende mijn werkzaamheden :-) Ik heb het voorrecht mogen ervaren om Stadsprins van Valkenburg te zijn geweest samen met met dochter als jeugdprinses. Ik ben lid van de raad van 11 en van de Oud prinsen.
 
Politiek:
Van jongs af aan zeer sterk geïnteresseerd in de landelijke en later ook locale politiek. Niet in hokjes denken, wel staan voor je idealen en overtuiging! Niet bang zijn voor de consequenties van je beslissingen. Mijn ambitie om een daadwerkelijke stem voor veel mensen te kunnen zijn. Met een eerlijke boodschap en daadwerkelijke oplossingen te komen. Mijzelf tot doel stellen om met name de jeugd te overtuigen dat hun stem en mening wel degelijk telt! De mensen weer het vertrouwen geven waar je als vertegenwoordiger voor wordt gekozen-Dit verdient iedere kiezer. Omzichtig en recht door zee Valkenburg te dienen.
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.