14. Claudia Bisschops

Kandidaat raadslid

"Ga niet voor succes, wees van waarde!"

Klik voor ons verkiezingsprogramma op: Verkiezingsprogramma CDA Valkenburg aan de Geul
Klik voor onze speerpunten op: Speerpuntenfolder CDA Valkenburg aan de Geul
Klik voor mijn persoonlijke ambitie: Persoonlijke kernpuntenfolder Claudia Bisschops

Personalia:
Geboren 17 juni 1977 (Geleen)
Samenwonend met Ger Hindriks
Geen kinderen, wel een hond

Bereikbaarheid:
Sibberkerkstraat 91
6301 AV Valkenburg aan de Geul
mobiel: 06-43211008
E-mail: claudia@valkenburg.cda.nl

Opleiding & werk:
Na de afronding van het gymnasium in Sittard ben ik naar Nijmegen verhuisd en heb daar Theologie en Religiestudies gestudeerd aan de Radboud Universiteit. Om te zorgen dat ik daarbij ook geschikt zou zijn voor managementfuncties heb ik ervoor gekozen deze kennis aan te vullen met een studie HEAO Management Economie en Recht (MER) bij Hogeschool Zuyd te Sittard en Internationaal Recht aan de Universiteit van Maastricht. Na afronding van mijn opleiding ben ik via een baan als pastoraal medewerker van de parochie in Geleen, bij defensie terecht gekomen als aalmoezenier. Ik heb hier tot 2016 gewerkt op diverse locaties en ben daarbij 3 keer uitgezonden geweest (Bosnië, Afghanistan en Jordanië) tevens ben ik hoofd geweest van de Adaptatieteams die teruggekeerde militairen debrieften op zowel veiligheids- als sociale thema’s en ook hoofdredacteur van een intern defensiemagazine (oplage 60.000 stuks). Vervolgens heb ik samen met mijn man een hotel-restaurant overgenomen. Helaas bleek dit niet de wereld waarin wij ons thuis voelden en gelukkig hebben wij de zaak in Slenaken snel kunnen doorgeven aan zeer goede opvolgers. Al vrij snel kreeg ik weer een vaste parttime baan als geestelijk verzorger in het Maastrichts Universitair Medisch Centrum alwaar ik stervensbegeleiding en stervensrituelen mag uitvoeren. Naast ons werk hebben wij nog een eigen bedrijf (SOE-Strategy) dat organisaties begeleid in verandertrajecten, met name in de veiligheids- en zorgbranche. Voor mijn wethouderschap was ik manager ad interim bij de Jeugdgezondheidszorg in de regio Limburg-Noord. Na het klappen van de coalitie ben ik weer teruggegaan in het consultants vakgebied. Op dit moment mag ik de Provincie Brabant ondersteunen bij het tot standbrengen van een gezondheidsmonitor en ben ik als adviseur teamvorming & cultuur betrokken bij een project om Filipijnse en Indonesische IC-verpleegkundigen naar Nederland te halen als bijdrage om het personeelsprobleem in de zorg mee te helpen oplossen. Als uit de hand gelopen hobby hebben wij ook nog een kleine wijnkoperij waarmee wij op kleine schaal wijnen importeren. 

Politiek:
Reeds enkele jaren ben ik lid van het CDA. Ik heb een aantal jaren deel mogen uitmaken van de persoonlijke adviescommissie defensie van kamerlid Raymond Knops, onze huidige staatssecretaris van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties. Vanaf maart 2017 was ik actief lid binnen de steunfractie als burgerlid van de raadscommissie Economie-Financiën-Toerisme-Recreatie (EFTR). Mijn kennis, ervaring en brede (CDA) netwerk wil ik graag inzetten om Valkenburg aan de Geul leefbaar en toekomstbestendig te houden. In maart 2018 ben ik met voorkeursstemmen in de raad gekozen en na de succesvolle coalitieonderhandelingen benoemd tot wethouder. Meteen daarna werd ik benoemd tot wethouder en mocht ik invulling geven aan de de portefeuille: economie – financiën – toerisme - kunst & cultuur – bibliotheek - middelbaar onderwijs – arbeidsparticipatie – veteranenzaken. Helaas klapte de coalitie in maart 2021, waardoor ik mijn ambt terug moest geven. Nu steun ik de fractie vanuit de achterhoede.

Maatschappelijk:
Tijdens mijn tijd bij defensie ben ik betrokken geweest bij de nazorgtrajecten van de ouders/partners van gesneuvelde militairen in Afghanistan. Daarnaast heb ik vorig jaar, ter vervanging van iemand, kerkdiensten verzorgd voor de vrouwen in de vrouwengevangenis Ter Peel. Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met de promotie van Limburgse wijnboeren en de Limburgse horeca middels een bestuursfunctie bij de Limburgse Wijnboeren en het schrijven van een maandelijkse blog voor de VVV Heuvelland. Tot voor kort schreef ik nog de column “oogje op Valkenburg” in het blad “Kijk op Valkenburg”. Graag wil ik mij vanuit mijn achtergrond graag meer in gaan zetten voor de geüniformeerde in Valkenburg die in het verleden of heden zich hebben ingezet voor onze veiligheid. Plannen hieromtrent ben ik nu aan het uitwerken. Daarnaast hebben wij een graf geadopteerd op de Amerikaanse begraafplaats Margraten. Wij gaan regelmatig langs om “onze soldaat” een bloemengroet te brengen en hem te danken voor zijn offer. Ook onderhouden wij contact met zijn familie en doen wij onderzoek naar zijn (helaas) korte bevrijdingsreis in Europa. Op dit moment ben ik tevens onbezoldigd Bestuursvoorzitter van de Stichting Koepel Veteranen en anders Geuniformeerden Organisaties Limburg (SKVGOL) en ben ik lid van de erkenningscommissie BOB-Mergeland, een keurings- & toetsingsorgaan om de kwaliteit van de wijnen in onze regio te verbeteren.

Sport & hobby:
Tijdens mijn jeugd heb ik korte tijd handbal en badminton gespeeld. Helaas liet een rugblessure dit niet meer toe. Tegenwoordig mag ik graag lezen, leren en vertellen over wijnen en wandelen samen met mijn man Ger en onze mooie jachthonden (Duitse Brak) Apollo & Leta. Schrijven blijft mijn grootste passie en dat doe ik dan ook graag en regelmatig.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.