Claudia Bisschops

Burgercommissielid Provinciale Staten Limburg

Claudia Bisschops

CDA wethouder (Economie-Financiën-Toerisme-Cultuur)
Kandidaat Statenlid, plaats 15

Lees hier het verkiezingsprogramma van het CDA Limburg - ZIN IN LIMBURG! - voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019.

Bekijk hier de CDA Limburg concept kandidaten lijsten voor Zuid en Midden/Noord Limburg voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019.

Bekijk hier mijn eigen speerpuntenfolder. Deze punten vind ik het belangrijkst om in het Mergel- en Heuvelland te realiseren. De folder wordt medio maart ook nog huis-aan-huis verspreid in Valkenburg aan de Geul en omgeving.

 
Personalia:
Geboren 17 juni 1977 (Geleen)
Samenwonend met Ger Hindriks
Geen kinderen, wel een hond
 
Bereikbaarheid:
Sibberkerkstraat 91
6301 AV Valkenburg aan de Geul
mobiel: 06-50980891
E-mail: c.bisschops@valkenburg.cda.nl 
 
Opleiding & werk:
Na de afronding van het gymnasium in Sittard ben ik naar Nijmegen verhuisd en heb daar Theologie en Religiestudies gestudeerd aan de Radboud Universiteit. Om te zorgen dat ik daarbij ook geschikt zou zijn voor managementfuncties heb ik ervoor gekozen deze kennis aan te vullen met een studie HEAO Management Economie en Recht (MER) bij Hogeschool Zuyd te Sittard en Internationaal Recht aan de Universiteit van Maastricht. Na afronding van mijn opleiding ben ik via een baan als pastoraal medewerker van de parochie in Geleen, bij defensie terecht gekomen als aalmoezenier. Ik heb hier tot 2016 gewerkt op diverse locaties en ben daarbij 3 keer uitgezonden geweest (Bosnië, Afghanistan en Jordanië) tevens ben ik hoofd geweest van de adaptatieteams die teruggekeerde militairen debrieften op zowel veiligheids- als sociale thema's en tevens hoofdredacteur van een intern defensiemagazine (oplage 60.000). Vervolgens heb ik samen met mijn man een hotel-restaurant overgenomen. Helaas bleek het niet onze wereld en gelukkig konden wij de zaak snel aan goede en bvlogen ovolgers overdragen. Hier heb ik wel zeer waardevolle ervaringen opgedaan. Al snel kreeg ik een nieuwe part-time baan als geestelijk verzorger in het Maastrichts Universitair Medisch Centrum, alwaar ik mij bezig hield met stervensbegeleiding. Naast ons werk hebben wij nog een eigen bedrijf (SOE-Strategy) dat organisaties begeleid in verandertrajecten, met name in de veiligheids- en zorgbranche. In oktober 2018 heb ik een opdracht als manager ad interim bij de Jeugdgezondheidszorg in de regio Limburg-Noord afgerond. Als uit de hand gelopen hobby hebben wij ook nog een kleine wijnkoperij waarmee wij op kleine schaal wijnen importeren. I.v.m. mijn werkzaamheden als wethouder hebben wij deze activiteit helaas stil moeten leggen.
 
Politiek:
Reeds enkele jaren ben ik lid van het CDA. Ik heb een aantal jaren deel mogen uitmaken van de persoonlijke adviescommissie defensie van kamerlid Raymond Knops, onze huidige staatssecretaris van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties. Sinds afgelopen jaar ben ik actief lid van de steunfractie als burgerlid van de raadscommissie Economie-Financiën-Toerisme-Recreatie (EFTR). Mijn kennis, ervaring en landelijke CDA netwerk op het gebied van (geestelijke) gezondheidszorg wil ik graag inzetten om Valkenburg aan de Geul leefbaard en toekomstbestendig te houden. Sinds mei 2018 mag ik wethouder zijn in onze prachtige gemeente. Om Valkenburg aan de Geul en de regio Heuvel- en Mergelland sterker te maken, heb ik mij verkiesbaar gesteld voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019.
 
Maatschappelijk:
Tijdens mijn tijd bij defensie ben ik betrokken geweest bij de nazorgtrajecten van de ouders/partners van gesneuvelde militairen in Afghanistan. Daarnaast heb ik vorig jaar, ter vervanging van iemand, kerkdiensten verzorgd voor de vrouwen in de vrouwengevangenis Ter Peel. Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met de promotie van Limburgse wijnboeren en de Limburgse horeca middels een bestuursfunctie bij de Limburgse Wijnboeren en het schrijven van een maandelijkse blog voor de VVV Heuvelland. Tot mijn aantreden als wethouder schreef ik ook nog de column “oogje op Valkenburg” in het blad “de Kijk op Valkenburg”. Graag wil ik mij vanuit mijn achtergrond graag meer in gaan zetten voor de geüniformeerde in Valkenburg die in het verleden of heden zich hebben ingezet voor onze veiligheid. Plannen hieromtrent ben ik nu aan het uitwerken. Daarnaast hebben wij een graf geadopteerd op de Amerikaanse begraafplaats Margraten. Wij gaan regelmatig langs om “onze soldaat” een bloemengroet te brengen en hem te danken voor zijn offer. Ook onderhouden wij contact met zijn familie en doen wij onderzoek naar zijn (helaas) korte bevrijdingsreis in Europa.
 
Sport & hobby:
Tijdens mijn jeugd heb ik korte tijd handbal en badminton gespeeld. Helaas liet een rugblessure dit niet meer toe. Tegenwoordig mag ik graag lezen, leren en vertellen over wijnen en wandelen samen met mijn man Ger en onze mooie Jachthond (Duitse Brak) Apollo. Schrijven blijft mijn grootste passie en dat doe ik dan ook graag en regelmatig.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.