Claudia Bisschops

Wethouder economie-financiën-toerisme-kunst & cultuur

 

Claudia Bisschops

Wethouder

Portefeuille: economie – financiën – toerisme - kunst & cultuur – bibliotheek - middelbaar onderwijs – arbeidsparticipatie - veteranenzaken - evenementen - parkeerbeleid

 
Personalia:

Geboren 17 juni 1977 (Geleen)
Samenwonend met Ger Hindriks
Geen kinderen, wel een hond

 
Bereikbaarheid:

mobiel: 06-50980891
E-mail: c.bisschops@valkenburg.nl

 
Opleiding & werk:

Na de afronding van het gymnasium in Sittard ben ik naar Nijmegen verhuisd en heb daar Theologie en Religiestudies gestudeerd aan de Radboud Universiteit. Om te zorgen dat ik daarbij ook geschikt zou zijn voor managementfuncties heb ik ervoor gekozen deze kennis aan te vullen met een studie HEAO Management Economie en Recht (MER) bij Hogeschool Zuyd te Sittard en Internationaal Recht aan de Universiteit van Maastricht. Na afronding van mijn opleiding ben ik via een baan als pastoraal medewerker van de parochie in Geleen, bij defensie terecht gekomen als aalmoezenier. Ik heb hier tot 2016 gewerkt op diverse locaties en ben daarbij 3 keer uitgezonden geweest (Bosnië, Afghanistan en Jordanië) tevens ben ik hoofd geweest van de Adaptatieteams die teruggekeerde militairen debrieften op zowel veiligheids- als sociale thema"s en tevens ook hoofdredacteur van een intern defensiemagazine (oplage 60.000). Vervolgens heb ik samen met mijn man een hotel-restaurant overgenomen. Helaas bleek dit niet de wereld waar wij ons thuisvoelden. Gelukkig konden wij de zaak snel doorgeven aan goede en gedreven opvolgers. Al vrij snel kreeg ik weer een vaste part-time baan als geestelijk verzorger in het Maastrichts Universitair Medisch Centrum. Ik hield mij hier bezig met stervensbegeleiding. Naast ons werk hebben wij nog een eigen bedrijf (SOE-Strategy) dat organisaties begeleid in verandertrajecten, met name in de veiligheids- en zorgbranche. In oktober 2018 heb ik een opdracht als manager ad interim bij de Jeugdgezondheidszorg in de regio Limburg-Noord afgerond. Als uit de hand gelopen hobby hebben wij ook nog een kleine wijnkoperij waarmee wij op kleine schaal wijnen importeren. I.v.m. mijn functie als wethouder o.a. verantwoordelijk voor toerisme en HoReCa, mag ik deze activiteit helaas niet meer bezigen.

 
Politiek:

Reeds enkele jaren ben ik lid van het CDA. Ik heb een aantal jaren deel mogen uitmaken van de persoonlijke adviescommissie defensie van kamerlid Raymond Knops, onze huidige staatssecretaris van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties. Vanaf maart 2017 was ik actief lid binnen de steunfractie als burgerlid van de raadscommissie Economie-Financiën-Toerisme-Recreatie (EFTR). Mijn kennis, ervaring en brede (CDA) netwerk wil ik graag inzetten om Valkenburg aan de Geul leefbaar en toekomstbestendig te houden. In maart 2018 ben ik met voorkeursstemmen in de raad gekozen en na de succesvolle coalitieonderhandelingen benoemd tot wethouder. Om de belangen van Valkenburg aan de Geul en van het Heuvel- en Mergelland in het provinciehuis te willen behartigen, heb ik mij kandidaat gesteld voorde provinciale statenverkiezing van 2019.

Maatschappelijk:

Tijdens mijn tijd bij defensie ben ik betrokken geweest bij de nazorgtrajecten van de ouders/partners van gesneuvelde militairen in Afghanistan. Daarnaast heb ik vorig jaar, ter vervanging van iemand, kerkdiensten verzorgd voor de vrouwen in de vrouwengevangenis Ter Peel. Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met de promotie van Limburgse wijnboeren en de Limburgse horeca middels een bestuursfunctie bij de Limburgse Wijnboeren en het schrijven van een maandelijkse blog voor de VVV Heuvelland. Tot mijn aantreden als wethouder schreef ik ook nog de column “oogje op Valkenburg” in het blad “Kijk op Valkenburg”. Graag wil ik mij vanuit mijn achtergrond graag meer in gaan zetten voor de geüniformeerde in Valkenburg die in het verleden of heden zich hebben ingezet voor onze veiligheid. Plannen hieromtrent ben ik nu aan het uitwerken. Daarnaast hebben wij een graf geadopteerd op de Amerikaanse begraafplaats Margraten. Wij gaan regelmatig langs om “onze soldaat” een bloemengroet te brengen en hem te danken voor zijn offer. Ook onderhouden wij contact met zijn familie en doen wij onderzoek naar zijn (helaas) korte bevrijdingsreis in Europa.

Sport & hobby:

Tijdens mijn jeugd heb ik korte tijd handbal en badminton gespeeld. Helaas liet een rugblessure dit niet meer toe. Tegenwoordig mag ik graag lezen, leren en vertellen over wijnen en wandelen samen met mijn man Ger en onze mooie jachthond (Duitse Brak) Apollo. Schrijven blijft mijn grootste passie en dat doe ik dan ook graag en regelmatig.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.