Math Knubben

Fractievoorzitter

 

Math Knubben

Fractievoorzitter CDA Valkenburg aan de Geul

Commissie SDDR (sociaal domein, duurzaamheid en recreatie)
Commissie EFT (economie, financiën en toerisme)
Commissie ABA (algemeen bestuurlijke aangelegenheden)

 
Personalia:
Geboren 20 augustus 1944
Geregistreerd partner van Ab(raham) Goedhals
 
Bereikbaarheid:
Hortensiastraat 2
6301 WX Valkenburg aan de Geul
Tel: 043-6090029
mobiel: 06-54962160
E-mail: cda@mathknubben.nl
 
Opleiding & werk:
Ik volgde na de lagere school van 1956 tot 1968 de priesteropleiding bij de Pater van de H.H. Harten in St. Oedenrode, Bavel en Valkenburg. Nadien volgde ik de opleidingen MSA en HBO-maatschappelijk werk aan de Katholieke Leergangen. Na een jaar te hebben gewerkt als begeleider in een psychiatrisch centrum, was ik in Sittard-Geleen tussen 1969 en 2006 werkzaam in het maatschappelijk werk en het sociaal raadsliedenwerk.
 
Politiek:
Na een kort raadslidmaatschap voor een tweetal lokalen partijen (lijst Schoonbrood en Vernieuwingsgroep Valkenburg-Houthem) was ik vanaf de oprichting van het CDA actief in de lokale politiek voor de christendemocraten: eerst op de achtergrond, in steunfractie en commissieverbanden en vanaf 2007 tot heden als raadslid, de huidige en vorige zittingsperiode tevens als fractievoorzitter.
 
Maatschappelijk:
Tijdens mijn studies was ik als stagiaire en vrijwilliger werkzaam in het ouderenwerk, kindervakantiewerk en in begeleidende en bestuurlijke functies bij de voetbalvereniging Walram. Naast mijn dagelijks werk was ik 45 jaar secretaris van VV Walram, en tussen 2007 en 2013 tevens waarnemend voorzitter.  Naast mijn werkzaamheden en vrijwilligerswerk is mijn leven getekend door activiteiten in de mantelzorg.
 
Sport & hobby:
Vroeger was ik actief in de atletiek, nu voor de beperkte resterende tijd zit de tijd vooral in voetbal- en natuurliefhebber zijn en uiteraard bij de tijd blijven.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.