Ger Hindriks

Secretaris

 

Ger Hindriks

Secretaris CDA Valkenburg aan de Geul
 
Personalia:
Geboren 28 september 1975 (Heerlen)
Samenwonend met Claudia Bisschops
Geen kinderen, wel een hond
 
Bereikbaarheid:
Sibberkerkstraat 91
6301 AV Valkenburg aan de Geul
mobiel: 06-28053621
E-mail: secretaris@valkenburg.cda.nl 
 
Opleiding & werk:
Na de afronding van het VWO in Heerlen ben ik naar de Koninklijke Militaire Academie in Breda gegaan. Na de voltooiing van mijn opleiding tot logistiek officier vervulde ik diverse functies in binnen en buitenland in het logistieke- en inlichtingendomein. Ik ben 7 keer uitgezonden geweest o.a. naar Bosnië, Irak, Oeganda en Afghanistan. Als trotse Limburgse Jager mag ik sinds 2015 namens de regionaal militair commandant, de militair adviseur in de Veiligheidsregio Limburg-Noord zijn en ben ik tevens de defensieliasson naar de Politie Limburg. Daarnaast ben ik vanuit defensie een aantal dagen per week ter beschikking gesteld om de Taskforce Brabant-Zeeland te ondersteunen de ondermijnende/grootschalige criminaliteit effectiever te bestrijden. In 2015 heb ik tevens samen met mijn vrouw een hotel-restaurant overgenomen. Helaas bleek dit niet de wereld waarin wij ons thuis voelden en gelukkig hebben wij de zaak in Slenaken snel kunnen doorgeven aan zeer goede opvolgers. Naast ons werk hebben wij nu nog een eigen bedrijf (SOE-Strategy) dat organisaties begeleid in verandertrajecten, met name in de veiligheids- en zorgbranche. Als uit de hand gelopen hobby hebben wij ook nog een kleine wijnkoperij waarmee wij op kleine schaal wijnen importeren.
 
Politiek:
Reeds enkele jaren ben ik lid van het CDA, de tijd liet het echter niet toe om eerder echt actief te zijn, anders dan het onderhouden, o.a. voor mijn werk, van een groot netwerk in het landelijke, provinciale en lokale bestuur, m.n. op het gebied van veiligheid. Sinds dit jaar ben ik actief voor het CDA Valkenburg als secretaris en beheerder van de website en de facebook-pagina. Daarnaast ondersteun ik in het campagneteam voor de gemeenteraadsverkiezingen.
 
Maatschappelijk:
Al vroeg voelde ik mij erg betrokken. Tijdens mijn VWO tijd was ik al bestuurslid van de leerlingenraad en ook gedurende de rest van mijn leven ben ik altijd wel bestuurslid geweest van een saamhorigheids- en/of beroepsvereniging zoals bijvoorbeeld de Vereniging voor Officieren van de Logistieke Diensten (VOLD) en de Officiersvereniging Maastricht (OVM). Tevens ben ik al een aantal jaren verbonden aan de organisatie van de 4-daagse van Nijmegen. De afgelopen jaren als Hoofd Militair Protocol en vanaf dit jaar als Coördinator Programmering Entertainment & Muziek van de Stichting de 4-Daagse. In Sibbe ben ik als vrijwilliger af en toe gids in de mergelgroeve en help ik daar waar het nodig is. Samen met enkele dorpsgenoten gaan wij de komende periode het kernoverleg weer leven in blazen om een actieve bijdrage te leveren aan de toekomstbestendigheid van Sibbe-Ijzeren.
 
Sport & hobby:
Vroeger ben ik zeer actief sportman geweest. Op 1e divisie niveau gevolleybald en lid van het militair volleybalteam geweest. Tevens was ik een fervent wielrenner (o.a. Limburgs Mooiste en Luik-Bastenaken-Luik voor tourfietsers meermaals gereden). Daarnaast heb ik ook zelf altijd lange afstanden gewandeld zoals de 4-daagse, meerdaagse tochten in de International Marching League en diverse Kennedymarsen. Tegenwoordig blijft het bij wandelen samen met mijn vrouw Claudia en onze mooie Jachthond (Duitse Brak) Apollo. Sinds kort ben ik ook lid van de Valkenburgse Schutterij Jonge en Oude Nobele.  Daarnaast krijgt onze mooie mergelhoeve in Sibbe de komende jaren een metamorfose, zodat wij deze ook zakelijk kunnen gebruiken. Ook houd ik mij bezig met de geschiedenis van de eerste wereldoorlog. Op kleine schaal verzorg ik zogenaamde battlefieldtours met betrekking tot de Duitse inval in mei 1940.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.