Ger Hindriks

Secretaris

Ger Hindriks

Secretaris & Campagneleider CDA Valkenburg aan de Geul
 
Personalia:
Geboren 28 september 1975 (Heerlen)
Samenwonend met Claudia Bisschops
Geen kinderen, wel twee honden
 
Bereikbaarheid:
Sibberkerkstraat 91
6301 AV Valkenburg aan de Geul
mobiel: 06-28053621
E-mail: secretaris@valkenburg.cda.nl 
 
Opleiding & werk:
Na de afronding van het VWO in Heerlen ben ik naar de Koninklijke Militaire Academie in Breda gegaan. Na de voltooiing van mijn opleiding tot logistiek officier vervulde ik diverse functies in binnen en buitenland in het logistieke-, veiligheids- en inlichtingendomein. Ik ben 7 keer uitgezonden geweest o.a. naar Bosnië, Irak, Oeganda en Afghanistan. Als trotse Limburgse Jager mag ik sinds 2015 namens de regionaal militair commandant, de militair adviseur zijn, op dit moment vervul ik die taak als reserve-officier in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. In het dagelijks leven ben ik mede-eigenaar van ons eigen bedrijf (SOE-Strategy) dat organisaties begeleid in verandertrajecten, met name in de veiligheids- en zorgbranche. Op dit moment mag ik daarbij de gemeente Delft begeleiden in de oprichting van een Veiligheids Informatie Knooppunt en ben ik Pilot-Manager Healthcare in een poging om hoogwaardig zorgpersoneel uit Azië in te bedden in 3 Nederlandse Ziekenhuizen om een bijdrage te leveren aan het oplossen van de tekorten in de zorgsector. Als uit de hand gelopen hobby hebben wij ook nog een kleine wijnkoperij waarmee wij op kleine schaal wijnen importeren en verbouwen wij onze boerderij tot wijndomein.
 
Politiek:
Reeds enkele jaren ben ik lid van het CDA. De afgelopen jaren ben ik actief geweedst als secretaris, heb ik het provinciaal en landelijk politiek netwerk onderhouden en was ik lokaal campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018, de Europese- en Provinciale Statenverkiezingen in 2019 en de Tweede Kamer Verkiezingen in 2021. In 2021 mocht ik tevens de persoonlijk campagneleider zijn van toenmalig Tweede Kamerlid Marttijn van Helvert. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren een aantal CDA-kamerleden en CDA-bewindspersonen van advies mogen verzien op mijn vakgebied "integrale en informatiegestuurde aanpak van criminaliteit". Hoogtepunten waren het op basis van ingediende kamervragen het geluidsscherm A79 (bij Goudenrood) formeel op de lijst van de Landelijke Geluidssanering avn Rijkswaterstaat krijgen, het beweging krijgen in de vergoedingen voor ondernemers als gevolg van de corona-crisis door uitnodigen van kamerleden en de Staatssecretaris van Economische Zaken en de behaalde meerderheid op een (op verzoek van en met input van onze afdeling) ingediende motie om ook de Geulvallei te verklaren tot formeel rampengebied om daarmee ook financiële overheidssteun voor de getroffen inwoners en ondernemers mogelijk te maken!


Maatschappelijk:
Al vroeg voelde ik mij erg betrokken. Tijdens mijn VWO tijd was ik al bestuurslid van de leerlingenraad en ook gedurende de rest van mijn leven ben ik altijd wel bestuurslid geweest van een saamhorigheids- en/of beroepsvereniging. Dit vanuit het motto dat je het alleen samen kunt doen. Inmiddels ben ik al een aantal jaren verbonden aan de organisatie van de 4-daagse van Nijmegen. Vele jaren als Hoofd Militair Protocol en vanaf 2018 als Hoofd Programmering Entertainment & Muziek. In onze eigen dorpskern Sibbe ben ik als vrijwilliger af en toe gids in de mergelgroeve en help ik daar waar het nodig is. Sinds kort mag ik voorzitter zijn van Stichting De Blokhut, onze kleine gemeenschapsaccommodatie met sportfaciliteit. Ik wil mij inzetten om deze accommodatie te behouden en toekomstbestendig te maken. De school, de initiatieven en de verenigingen die gebruik maken van het dorpshuis zijn immers het cement van de leefbaarheid in onze dorpskern.
 
Sport & hobby:
Vroeger ben ik zeer actief sportman geweest. Op 1e divisie niveau gevolleybald en lid van het militair volleybalteam geweest. Tevens was ik een fervent wielrenner (o.a. Limburgs Mooiste en Luik-Bastenaken-Luik voor tourfietsers meermaals gereden). Daarnaast heb ik ook zelf altijd lange afstanden gewandeld zoals de 4-daagse, meerdaagse tochten in de International Marching League en diverse Kennedymarsen. Tegenwoordig blijft het bij wandelen samen met mijn vrouw Claudia en onze mooie Jachthonden (Duitse Brakken) Apollo en Leta. Sinds een aantal jaar ben ik ook lid van de Valkenburgse Schutterij Jonge en Oude Nobele en Carnavalssociëteit De Mirlitophile 1979.  Daarnaast krijgt onze mooie mergelhoeve in Sibbe de komende jaren een metamorfose, zodat wij deze ook zakelijk kunnen gebruiken. Ook houd ik mij bezig met de geschiedenis van de eerste wereldoorlog. Op kleine schaal verzorg ik  op aanvraag zogenaamde battlefieldtours met betrekking tot de Duitse inval (en Nederlandse verdedigingsstrategie) in mei 1940.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.