Jacques van den Berg

Penningmeester

 

Jacques van den Berg

Lid Steunfractie CDA Valkenburg aan de Geul
Commissie sociaal domein (incl. duurzaamheid en recreatie)

 
Personalia:
Geboren: 24 februari 1946 te Amsterdam
Gehuwd met Trees Vermeulen, 4 kinderen en 9 kleinkinderen
 
Bereikbaarheid:
Louis van der Maesenstraat 72
6301 EA Valkenburg aan de Geul
Tel: 06-20446174
E-mail: jacques2@valkenburg.cda.nl
 
Opleiding en werk:
Na de lagere school in Amsterdam volgde ik de onderwijzersopleiding bij de Broeders van Maastricht in Zevenaar en later op de Tongerseweg in Maastricht. Ik keerde echter terug naar Amsterdam en voltooide de HBS en begon mijn studie Accountancy bij het NIVRA. Na mijn militaire dienst ging ik werken als assistent accountant en voltooide mijn studies MBA en SPD. Van 1970 tot 1981 was ik werkzaam als hoofd van de afdeling financiën bij een projectontwikkelaar in Sittard. Van 1981 tot 1991 als Hoofd Economische Administratieve Dienst bij MKD Kleuterdal in Maastricht (medisch Kleuter Dagverblijf). Vanaf 1991 tot 2013 was ik directeur/eigenaar van een Administratie kantoor in Hulsberg.
 
Politiek:
Vanaf 1984 ben ik actief lid van het CDA in Nuth als burgercommissielid en heb ik ook vele jaren gefungeerd als raadslid en fractie voorzitter. Van 2008 tot 2014  was ik wethouder in Nuth met de portefeuille Breed Welzijn, onderwijs,  Sociaal Domein en  Financiën. Sinds kort wonen wij in Valkenburg. Graag wil ik mijn kennis en ervaring aanwenden om het CDA alhier te ondersteunen en heb mij daarom ook als lijstduwer aangemeld.
 
Maatschappelijke betrokkenheid:
In Amsterdam was ik samen met vrienden oprichter en bestuurder van een jeugdsoos in de St. Anna parochie. Toen er kinderen kwamen zette ik mij in als medeoprichter en penningmeester  van Kinderdagverblijf de Kleine Burcht in Sittard, later stichting MIK in Maastricht. Ook was ik medeoprichter en penningmeester van Basisschool Elckerlyc te Elsloo. Sinds 1974 woonden wij met veel plezier in Hulsberg. Achtereenvolgens was ik in de jaren 1970 t/m circa 2000 Penningmeester bij de Stichting Reclassering Zuid Limburg, penningmeester bij Partners in Welzijn (maatschappelijk werk) in Geleen en in 1978 werd ik lid van de Raad van Elf van de Beumerwalders en tevens penningmeester. Ook was ik actief hockeyer in Nuth en was ook daar enkele jaren penningmeester. Bij Fanfare St Clemens Arensgenhout was ik bestuurslid en ongeveer 15 jaar voorzitter. Sinds 1 november 2017 wonen wij in Valkenburg.
 
Sport en hobby:
Vroeger was ik actief bij Hockeyclub Nuth en nu ben ik nog actief wandelaar, met name Lange afstandswandelingen dwars door Europa zoals van Groningen naar Nice en van de westkust van Ierland naar de Zwarte Zee en natuurlijk overal in Limburg en als we echt niets te doen hebben vooral veel lezen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.