3. Jan Prevoo

Kandidaat raadslid

Klik voor ons verkiezingsprogramma op: Verkiezingsprogramma CDA Valkenburg aan de Geul
Klik voor onze speerpunten op: Speerpuntenfolder CDA Valkenburg aan de Geul
Klik voor mijn persoonlijke ambitie: Persoonlijke kernpuntenfolder Jan Prevoo

Personalia:
Jan.M.P.L. Prevoo
Raadslid 
Geboren 4 mei 1954 te Valkenburg-Houthem
Gehuwd met Rosalie Damoiseaux
Vader van 2 kinderen en 2 x opa

Bereikbaarheid :
GSM: 0648377604
E.mail: jprevoo@planet.nl

Opleiding & werk:
Na de lagere school volgde ik de Detailhandelsschool te Heerle en daarna vele (vak-gerelateerde) opleidingen o.a. modern detailhandelsmanagement en agressie-beheersing in de detailhandel.   Na bijna 40 jaar werkzaam te zijn geweest in de Electro-detailhandel ben ik sinds 4 september 2020 met pensioen en werk ik nog op oproep basis bij EP-Faarts in Valkenburg.

Politiek:
In 2001 werd ik lid van het CDA-Valkenburg aan de Geul en zat/zit ik in verschillende gemeentelijke advies-commissies, laatselijk in de commisssie SOB. In september 2020 nam ik als raadslid plaats in de gemeenteraad als opvolger van Marij Verheggen-Penders. Ik heb in de (korte) periode in de gemeenteraad mogen ervaren dat het mooi is je in te zetten voor alle inwoners van Valkenburg aan de \Geul en hoop dat de kiezer mij in maart 2022 het vertrouwen willen geven om dit werk nog een periode van 4 jaar te mogen vervullen.

Maatschappelijk:
Ik ben vanaf zeer jonge leeftijd actief in het verenigingsleven, zo ben ik sinds 1960 lid van de Stichting Jeugdbeweging/Scouting achtereenvolgens als lid, leider en bestuurslid. Ik ben vanaf 1968 lid van Walrams Genootschap, als muzikant en bijna 40 jaar als bestuurslid, waarvan 17 jaar als voorzitter van de Harmonie. Als mijn lidmaatschap van genoemde verenigingen, werd ik regelmatig gevraagd om ad-hoc mij in te zetten in verenigingen en organisaties op sociaal cultureel gebied.

Hobbies & sport:
Naast het muziek maken als slagwerker, bij Walrams Genootschap, Geniet ik van wandelen, met name rond Valkenburg en de aanwezigheid van mijn kleinzonen.
 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.