Jan Prevoo

Raadslid

 

Jan Prevoo

Raadslid CDA Valkenburg aan de Geul
Commissie SOB (stedelijke ontwikkeling en beheer/fysiek domein)

 
Personalia:
Geboren 4 mei 1954 te Valkenburg aan de Geul (Houthem)
Gehuwd met Rosalie Damoiseaux
Vader van Mariëlle en Thomas, schoonvader van Sabine
 
Bereikbaarheid:
Sillebeekstraat 26
6301 EK Valkenburg aan de Geul
Mobiel. 0648377604
E.mail. jprevoo@planet.nl
 
Opleiding & werk:
Na de lagere school volgde ik de Detailhandelsschool te Heerlen en daarna vele vak-gerelateerde opleidingen o.a. modern detailhandelsmanagement en agressie-beheersing in de detailhandel. In 1986 trad ik na 7 jaar werkzaam te zijn geweest bij Vogelzang b.v. in dienst bij Maxwell b.v. als filiaalhouder in Heerlen. In 2016, na precies 30 dienstjaren, ging ik, na overname door Electronic Partner, met behoud van dienstjaren, aan de slag bij deze electroketen. Tot oktober 2017 werkte ik bij E.P. tot dit concern besloot de activiteiten van Maxwell te beëindigen en werd mij en mijn collega's een regeling aangeboden waar ik gebruik van heb gemaakt
 
Politiek:
In 2001 werd ik lid van het CDA-Valkenburg aan de Geul en de afgelopen 12 jaar, zat ik 8 jaar in de commissie CSWO en de laatste 4 jaar in de commissie Sociaal Domein. In september 2020 heb ik de plek van, de helaas veel te vroeg overleden Marij Verheggen-Penders, mogen overnemen in de gemeenteraadsfractie. In de toekomst wil ik mij vanuit het CDA actief blijven inzetten, voor mijn en ons Valkenburg aan de Geul, als raads-/commissielid.
 
Maatschappelijk:
Ik ben vanaf zeer jonge leeftijd actief in het verenigingsleven, zo ben ik vanaf mijn 6e jaar achtereenvolgens, lid, leider en bestuurslid geweest van de Scouting en thans bestuurslid van de Stichting Jeugdbeweging. Ik ben ook bijna 40 jaar bestuurslid van het Walrams Genootschap en was 17 jaar voorzitter van de afdeling Harmonie. Thans ben ik bestuurslid van het genootschap en van de afdeling Harmonie-Drumband.
 
Hobbies & sport:
Naast het muziek maken als slagwerker, bij het Walrams Genootschap, geniet ik van wandelen, met name rond Valkenburg, en fietsen door het heuvelland op mijn mountainbike.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.