Jordy Smeets

Bestuurslid

Personalia
Geboren op 29 juli 1993 in Heerlen
Samenwonend met mijn vriendin

Bereikbaarheid
Koninginneweg 11C
6301 GS Valkenburg
T: 06-54301759
E: jordy@valkenburg.cda.nl

Opleiding & werk
In 2011 heb ik mijn havodiploma in ontvangst genomen op Stella Maris College Meerssen. Na afronding van de havo ben ik HBO-V gaan studeren aan Hogeschool Zuyd in Heerlen. Deze opleiding heb ik niet afgemaakt. Vervolgens ben ik naar het MBO gegaan, waar ik de opleiding MBO-Verpleegkundige ben gaan volgen. Uiteindelijk bleek dit niet de richting die ik in de toekomst op wilde gaan.

In 2016 ben ik gestart met de opleiding Commercieel Management aan Zuyd Hogeschool (vroeger Hogeschool Zuyd) in Sittard, waarin ik in het eerste leerjaar mijn propedeuse heb behaald. In leerjaar 2 van de opleiding heb ik deelgenomen aan het Excellence-programma van Zuyd. Dit heb ik te danken gehad aan mijn goede inzet en positieve studieresultaten in leerjaar 1. In september 2019 begin ik aan mijn afstudeerstage bij Rabobank Zuid-Limburg West.

Naast mijn studie ben ik werkzaam als gastheer bij Mystery House Valkenburg. Hierbij ontvang ik de gasten, vertel ik het introductieverhaal van de oude bioscoop van Valkenburg en begeleid ik gasten gedurende en na het spel.

Politiek
Van 11 februari tot en met 26 april 2019 heb ik stagegelopen bij de gemeente Valkenburg aan de Geul. In deze periode werd ook mijn interesse gewekt voor een bestuursfunctie binnen CDA Valkenburg a/d Geul. Verder heb ik nog geen politieke ervaring.

Maatschappelijk
Nadat ik in 2016 prins bij Carnavalssociëteit de Mirlitophile 1879 ben geweest, raakte ik betrokken bij het Valkenburgse verenigingsleven. Zo ben ik als lid van de Raad van Elf blijven ‘plakken’ bij de carnavalssociëteit en ben ik na het aftreden als prins toegetreden tot de Oud Prinsen en Ministers Sociëteit der Mirlitophile 1879. Verder ben ik lid van Jonkheid Boete de Poort en ben ik geweerdrager bij de Jonge en Oude Nobele Schutterij van Valkenburg.

Sport & hobby
Al aan het begin van mijn tienerjaren raakte ik geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag bezoek ik nog regelmatig militaire exposities en andere evenementen die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Daarnaast verzorg ik zo nu en dan nog oorlogsrondleidingen in de Gemeentegrot in Valkenburg.

Daarnaast ligt mijn passie natuurlijk bij Valkenburg. Ik vertel andere mensen namelijk graag over ons mooie Geulstadje. Dit doe ik met name tijdens stadswandelingen en steptours door het centrum en de bosrijke omgeving van Valkenburg.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.