Marij Verheggen-Penders

Raadslid

 

Marij Verheggen-Penders

Raadslid CDA Valkenburg aan de Geul
Voorzitter Commissie EFT (economie, financiën en toerisme)
Commissie SOB (stedelijke ontwikkeling en beheer/fysiek domein)

 
Personalia:
Geboren 10 maart 1955.
Gehuwd met Dré Verheggen.
3 dochters en 4 kleinkinderen.
 
Bereikbaarheid:
Rijksweg 68
6325 AE Berg en Terblijt
Tel: 043-6041760
E-mail: marij@valkenburg.cda.nl
 
Opleiding & werk:
Na de middelbare school studeerde ik HBO-maatschappelijk werk. Van 1977 tot heden heb ik gewerkt als maatschappelijk werker in diverse functierollen, onder andere als reclasseringsambtenaar en momenteel als casemanager/behandelaar in de ambulante verslavingszorg bij “Mondriaan voor geestelijke gezondheid te Heerlen”. Ook was ik enige jaren lid van de klachtencommissie voor patiënten binnen deze organisatie. Van 2008 tot juli 2017 ben ik naast mijn werk als hulpverlener lid van de ondernemingsraad geweest, waarvan 6 jaar voorzitter.
 
Politiek:
Van 2002 tot 2014 ben ik al raadslid van de gemeente Valkenburg aan de Geul geweest. Ik ben dus weer terug van weggeweest. Graag wil ik mij, met mijn kennis en ervaring, weer vol passie inzetten voor het welzijn en de leefbaarheid van de bewoners van Valkenburg aan de Geul, Berg & Terblijt in het bijzonder. Graag stel ik mij daarom opnieuw kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen.
 
Maatschappelijk:
Ik was enige jaren bestuurslid bij de handbalvereniging Be Quick te Berg en Terblijt en na de fusie bij SV-Vilt tot 2006. Tevens ben ik 9 jaar voorzitter geweest, tot 2014, van de vrouwenvereniging Zij-actief Berg en Terblijt. Reeds enkele jaren ben ik ook ondersteunend lid van de toneelvereniging de Vriendenkring te Vilt. De laatste 25 jaar ben ik ook vrijwilliger in de parochie van Berg en Terblijt en momenteel ook lid van het kerkbestuur van het cluster Berg en Terblijt, Houthem en Broekhem. Tevens ben ik al jarenlang mantelzorger en heb ik vaste oppasdagen voor onze kleinkinderen.
 
Sport & hobby:
Ik houd erg van fietsen, tuinieren en lezen. Verder besteed ik veel tijd en aandacht aan de verzorging van onze eigen schapen en kippen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.