1. Thomas Brune

Lijsttrekker

"Klagen over een probleem zonder een oplossing voor te stellen, wordt zeuren genoemd!"

Klik voor ons verkieizngsprogramma op: Verkiezingsprogramma CDA Valkenburg aan de Geul
Klik voor onze speerpunten op: Speerpuntenfolder CDA Valkenburg aan de Geul
Klik voor mijn persoonlijke ambitie op: Persoonlijke kernpuntenfolder Thomas Brune

Personalia:                                                                                 
Geboren 13 oktober 1995                                                         
ongehuwd                                                                                   

Bereikbaarheid:
Prinses Christinalaan
6301 VX Valkenburg aan de Geul (Broekhem)
Gsm: 06-52668984
E-mail: thomas@valkenburg.cda.nl

Ambitie raadsperiode 2022-2026:
Ook de komende jaren wil ik mij met een warm hart voor onze gemeente blijven inzetten en de stem van de jongeren van Valkenburg aan de Geul laten horen. Bouwen voor jongeren en ouderen, meer burgerparticpatie en een goede bestemming voor ons pareltje, Klooster Boslust, blijven mijn persoonlijke topprioriteiten.

Opleiding & werk:
Na 6 jaar vwo op het Stella Maris College te Meerssen, heb ik anderhalf jaar geschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Op dit moment studeer ik bestuurskunde op diezelfde universiteit. Naast mijn studie heb ik diverse bijbaantjes gehad. Ik heb 3,5 jaar lang gewerkt bij eetcafe de Bekkerie, onderaan de Cauberg. Daarna heb ik af en toe kleine klussen gedaan in de entertainment- en horecawereld. Ook heb ik in de zomers van 2016 & 2017 fulltime als vakantiemedewerker bij de provincie Limburg gewerkt. Hier hield ik me bezig met administratieve werkzaamheden rondom milieu en bodemsaneringen. Sinds kort werk ik als trainee bij adviesbureau BMC, alwaar ik aan de slag ga binnen het fysieke domein. Bij mijn werk zullen thema’sals energietransitie, economische transitie, innovatie, gebiedsontwikkeling en de omgevingswet een prominente plaats in nemen.

Maatschappelijk:
Ik ben al jaren actief als vrijwilliger bij de parochie Sint Joseph te Broekhem. Daarnaast zit ik in het bestuur/productieteam van het Stella Maris Cabaret Meerssen-Valkenburg. Hierbij werk ik samen met leerlingen, vrijwilligers en professionals om samen een mooie voorstelling te maken en om jongeren kansen te geven om hun talenten te ontwikkelen.

Hobbies & sport:
Mijn hobbies zijn de dingen waar ik mee bezig ben en die ik heb omschreven bij 'maatschappelijke betrokkenheid'. Daarnaast ligt mijn passie bij politiek, geschiedenis en alles wat met film/toneel te maken heeft.

Politiek:
Sinds 2018 mag ik deel uitmaken van de Valkenburgse gemeenteraad. Ik deed met name de woordvoering binnen de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Bouwzaken (SOB) en leverde vanuit hier de input voor onze standpunten binnen de raadsfractie. Daarvoor volde ik al vele jaren lang het werk van de politiek en de overheid. Mijn ambitie ligt in het feit dat je in de politiek een bijdrage kunt leveren aan de toekomst van je gemeente, provincie of land. Dat is dan ook precies wat ik wil doen. 
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.