Aissa Meziani

raadslid

Aissa Meziani, binnenkort 50 jaar en vader van 3 kinderen wonend in het stadsdeel Blerick. Sinds 2006 actief in de lokale politiek als raadslid en sinds juni 2019 ook statenlid in het Limburgs Parlement. In mijn dagelijks leven ben ik Tolk vertaler en adviseur op het gebied van Jeugd & veiligheid en integratie & Diversiteit.

Mijn achtergrond als welzijnswerker en maatschappelijk betrokken Venlonaar heeft me bewogen de politiek in te gaan, om zo meer voor onze burgers te betekenen en onze inwoners meer te betrekken bij hun omgeving dicht bij de politieke besluitvorming te brengen.

 

Als Raadslid stel ik me open en toegankelijk voor iedereen, dit hoort bij een volksvertegenwoordiger vind ik, dus schroom niet me te benaderen als je vragen hebt. Ik maak deel uit van een fractie met veel kennis en diversiteit in ons midden, we willen op deze manier in alle kernen en stadsdelen benaderbaar en herkenbaar zijn. Mijn portefeuille is als volgt: Veiligheid & openbare orde, Drugsbeleid, Onderwijs & Jeugdzorg, Bestuur & Regionale samenwerking en Huizen van de wijk.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.