Wie ben je?

Mijn naam is Willy Hubers (27 jaar).

 

Waar en met wie woon je?

Ik woon samen met mijn vriendin Loes van Lier op de boerderij naast pap en mam aan de Timmermannsweg in Ysselsteyn. Hier woon ik heerlijk dicht bij het bos en midden tussen de agrarische bedrijven. Elke morgen het uitzicht op de koeien die buiten rustig staan te grazen, heerlijk!

 

Waarom ben je lid van het CDA?

Ik ben lid van het CDA omdat ik voor mezelf, zeker lokaal gezien, de meeste raakvlakken voel met het CDA. Allereerst vind ik het belangrijk om te onthouden waar je vandaan komt. Ik heb het voorrecht gehad om op te mogen groeien op een agrarische bedrijf. De ruimte om te jezelf te ontdekken, leren waar je voedsel vandaan komt, het eerlijke verhaal rondom de sector, allemaal dingen die goed zijn in je opvoeding. Daarnaast vind ik het verenigingsleven in dorpen erg belangrijk. Jongeren hebben de ruimte om zich hier persoonlijk te ontwikkelen en het komt ten goede van het dorp. Beide onderdelen zie je het beste terug binnen het CDA.

 

Wat vind jij belangrijk voor Venray? / welke thema’s gaan je aan het hart?

Zoals de vorige vraag al een beetje duidelijk maakt zijn dat voor mij meerdere thema’s. Voornamelijk de thema’s m.b.t. jongeren en het behoud van jongeren voor de regio vind ik erg belangrijk. In mijn ogen moeten we de jongeren stimuleren om een actieve rol in het verenigingsleven te nemen en daarmee bij te dragen aan de leefbaarheid in de dorpen. Hierbij krijgen ze de kans zich persoon te ontwikkelen. Ook de mogelijkheid om jongeren in hun dorp te kunnen laten wonen vind ik belangrijk. Als gemeente dienen wij in deze zaken te faciliteren.
 

Daarnaast een eerlijke wetgeving voor de boerenbedrijven in de gemeente en het behoud van deze bedrijven.

 

Door wie laat jij je inspireren?

Ik laat me niet zozeer inspireren door iemand specifiek, maar wel heb ik me altijd laten inspireren door de ‘pioniersgeest’ die hier in mijn dorp Ysselsteyn leeft. Het ondernemende karakter, de mooie bedrijven die zich hier hebben ontwikkeld en al helemaal het bruisende verenigingsleven/vrijwilligersleven vind ik erg inspirerend en geweldig om te zien. Dit is iets wat we absoluut in stand moeten houden en moeten blijven stimuleren. Daarnaast denk ik dat dit absoluut in andere dorpen ook kan.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.