CDA/EVP Europaconferentie: Grenzeloos werken!

Op vrijdag 2 oktober organiseert de CDA-delegatie in het Europees Parlement  in de EVP-Fractie voor de zesde keer haar Europa-conferentie. Dit jaar vindt de conferentie plaats in het mooie Franciscus Huis te Weert.

"Grenzenloos werken" is het thema van de conferentie. Europarlementariër Jeroen Lenaers, afkomstig uit de gemeente Weert, zal namens de CDA-delegatie tijdens deze dag optreden als uw gastheer. Niemand minder dan Eurocommissaris voor Werkgelegenheid en Sociale zaken, Marianne Thyssen, zal (onder meer) een tipje van de sluier oplichten over de plannen die zij eind dit jaar gaat presenteren.

Eurocommissaris Thyssen gaat niet alleen in op actuele sociale thema´s, zoals het stimuleren van jeugdwerkgelegenheid, ondernemerschap en economische groei, maar ook op de uitdagingen op het gebied van grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit. De middag staat in het teken van de vraag hoe we het werken in een andere EU-lidstaat kunnen stimuleren en hoe we er tegelijkertijd voor kunnen zorgen dat misbruik hard wordt aangepakt.

CNV-voorzitter Maurice Limmen zal vervolgens toelichten hoe de vakbond op de bres springt voor grensarbeiders en misstanden rondom werken over de grens aan de kaak stelt. De CDA-delegatie is vereerd dat Theo Bovens, de Gouverneur van de Provincie Limburg, het officiële gedeelte van de dag afsluit.

Na deze afsluiting wordt de conferentie voortgezet tijdens een borrel, waar u onder het genot van een hapje en een drankje met de CDA-Europarlementariërs in gesprek kunt gaan.

U kunt zich aanmelden via jeroen.lenaers@ep.europa.eu.  

Wij verheugen ons u te mogen ontvangen op 2 oktober in Weert!

Esther de Lange

CDA-Delegatieleider
Vicevoorzitter van de EVP-Fractie

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.