Themabijeenkomst: Politie, veiligheid en social media

Het CDA Weert organiseert op maandag 11 april een themabijeenkomst met als onderwerp: 'Politie, veiligheid en social media'. De avond wordt gehouden in MFA Keenter Hart, gelegen aan het St. Jozefskerkplein 3 in Weert. Alle belangstellenden zijn welkom om de bijeenkomst bij te wonen.

Op het programma staat een presentatie over het gebruik van social media door de politie in Limburg. Spreker Michiel Maes, communicatieadviseur en woordvoerder van de politie Limburg, neemt u in de presentatie mee in de verschillende social media die de politie gebruikt. 'Waarom gebruikt de politie social media? Wat kan men ermee? En wat levert het op voor de politie en burgers?' Dit komt onder andere aan bod in de presentatie. Daarnaast is er mogelijkheid tot het stellen van vragen of discussie over dit onderwerp.

Na de pauze staat een presentatie op het programma van wijkagenten Mustafa Celik (Weert-Zuid) en Thijs Loven (Weert-centrum) over buurtpreventieteams en whatsappgroepen in de wijk. Naast de politie is ook Gerard Lenders aanwezig. Hij houdt als veiligheidsco√∂rdinator van de gemeente Weert een korte presentatie over de rol van de gemeente met betrekking tot buurtpreventie. Ook leden van het buurtpreventieteam zijn hierbij aanwezig. Is er bij u in de wijk bijvoorbeeld al een whatsappgroep, wat kun je ermee, en wat is het doel? Deze vragen worden in de presentatie beantwoord. Ook hier is er uiteraard mogelijkheid tot het stellen van vragen of discussie.

De avond begint maandag 11 april om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De entree is gratis en voor een kopje koffie wordt gezorgd! De organisatie ligt in handen van CDA Weert.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.