15 juni 2017

CDA ziet meer ruimte voor fietsrecreatie

Het CDA ziet ruimte voor meer fietsrecreatie binnen de gemeente Weert. Met de titel ‘Groenste regio van de wereld’ op zak en de aanwezigheid van het prachtige Grenspark Kempen~Broek heeft Weert ongekende mogelijkheden in huis om het recreatief en sportief fietsgebruik uit te breiden. Kansen die het CDA graag wil benutten.

De recreatieve mogelijkheden in het gebied Kempen-Broek kunnen onder andere worden uitgebreid door de aanleg van meerdere mountainbikeroutes. Ook gebieden met hoogteverschillen, zoals de voormalige stortplaats op Altweerterheide, zijn daar zeer aantrekkelijk voor. Verbetering van deze recreatiemogelijkheden voor inwoners en toeristen past uitstekend binnen de kaders van Weert als sportgemeente en Weert als groenste regio van de wereld.

Bij de behandeling van de Kadernota 2017 van de gemeente Weert heeft het CDA dit onderwerp aan de orde gesteld. Zij roept de gemeente op werk te maken van de uitbreiding van de recreatiemogelijkheden voor de wielersport en om in overleg te treden met de eigenaar van de stortplaats over openstelling voor mountainbiken. 

Klik hier om de motie te lezen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.