25 januari 2017

Henk Stribos nieuw raadslid CDA Weert

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 25 januari wordt Henk Stribos geïnstalleerd als raadslid voor het CDA. Stribos is sinds de verkiezingen als commissielid-niet-raadslid actief voor de Weerter CDA-fractie. Daarnaast is hij lid van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Limburg en zet hij zich o.a. in voor het Rode Kruis Weert, Tennisvereniging Boshoven en het St. Martinuskoor.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 stond Henk Stribos als 6e op de kieslijst van het CDA. Hij volgt Nicky Linskens op in de gemeenteraad. Linskens stopt als raadslid omdat ze het raadslidmaatschap niet langer kan combineren met haar baan als beleidsmedewerker in de gezondheidszorg en het ouderschap. Ze blijft wel nauw betrokken bij de CDA-fractie en neemt de rol als commissielid-niet-raadslid over van Henk Stribos.

De CDA-fractie heet Henk Stribos van harte welkom als nieuw raadslid. Daarnaast is zij erg blij dat Nicky Linskens haar voortreffelijke werk, met name op het gebied van de decentralisaties in de zorg, zal voortzetten vanuit haar nieuwe rol als commissielid-niet-raadslid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.