29 maart 2017

CDA blij met ontwikkelingen Openluchttheater de Lichtenberg

Na jaren van verval schijnt er eindelijk licht aan de horizon voor Openluchttheater de Lichtenberg. Tijdens de raadsvergadering van woensdag 29 maart is de gemeenteraad akkoord gegaan met de verkoop van het complex aan Horne Quartier. De nieuwe eigenaar is voornemens om het theater te restaureren en klaar te maken voor gebruik. Hiermee opent een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van dit monumentale bouwwerk.

Jarenlange inspanning beloond
De omgeving rondom de Lichtenberg is een stukje Weert om trots op te zijn. Het is een plek die veel Weertenaren aan het hart gaat en van grote architectonische, cultuurhistorische en geschiedkundige waarde. Het CDA maakt zich al jaren sterk voor behoud van dit unieke gebied in Weert. Op initiatief van toenmalig CDA-wethouder Harry Coolen en dankzij de grote inzet van het Weerter Mannenkoor is het theater enkele jaren geleden schoongemaakt en kwam het opnieuw breed onder de aandacht. De verkoop aan Horne Quartier is dan ook een fantastische kroon op dit werk.

Vol vertrouwen naar de toekomst
Ondanks het vele werk wat er de laatste jaren in het theater is gestoken, is het verval nog altijd duidelijk zichtbaar. Het CDA heeft initiatieven die bijdragen aan het behoud van het complex de Lichtenberg altijd gesteund, maar ziet het restaureren en exploiteren van het theater niet als taak van de gemeente. Juist daarom zijn we blij dat er in Horne Quartier een partner is gevonden die deze taak op zich neemt en die bereid is om in dit gebied te investeren. Wij zien deze ontwikkelingen met vertrouwen tegemoet.

Foto: Anna van Kooij

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.