Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving

Mijn thema is meedoen, ik wil me dus met meer bezighouden dan alleen gehandicaptenzaken. We zijn in Nederland gericht op de norm, de middenmoot, we maken beleid op het gemiddelde. Maar daaromheen vallen zo veel mensen buiten de boot, ook door corona. Kijk naar de ouderen, naar eenzaamheid onder jongeren, naar laaggeletterdheid. We hebben 2,5 miljoen laaggeletterden in dit land, dat hebben we met Lingo ook gemerkt. Die staan ook buiten de samenleving. Lingo bereikte deze mensen, omdat het programma zo laagdrempelig was. Daar gaat mijn hart van open. Ik wil een soort bezemwagen zijn om te zorgen dat mensen insluiten. Dat is mijn motivatie.

"Mensen moeten zich welkom voelen bij mij. Als ik dadelijk in de Kamer zit, wil ik ook echt bereikbaar zijn voor mensen die het gevoel hebben niet bij te kunnen dragen aan de samenleving. En dan wil ik luisteren naar hun zorgen, vragen en voorstellen, zodat ook zij gehoord worden in Den Haag.” Ik wil dat iedereen mee kan doen in de samenleving, dat is mijn missie.”

Mijn slogan is: iedereen wordt gezien door de nummer 10. Die meen ik oprecht. Ik wil oog hebben voor de samenleving, ik wil weten wie er niet meedoet, ik wil horen wat er anders zou moeten. Ik wil dat mensen meedoen in de samenleving, daarom wil ik dat mensen op mij stemmen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.