Schriftelijke vragen van het lid Werner (CDA) aan de staatssecretaris Cultuur en Media over het bericht 'Ook mensen met beperking moeten makkelijk biertje kunnen halen op festival'.

  1. Hebt u kennisgenomen van het bericht ‘Ook mensen met beperking moeten makkelijk biertje kunnen halen op festival’? (1)
  2. Klopt het dat er een miljoen mensen met een beperking zijn die wel naar een festival zouden willen, maar dat niet kunnen?
  3. Hoeveel van de ongeveer 750 muziekfestivals in Nederland doen aanpassingen om de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te verbeteren?
  4. Wat zijn tot nu toe de resultaten van de campagne #OnbeperktFeest die HandicapNL in 2019 is gestart om toonaangevende Nederlandse festivals toegankelijker te maken voor mensen met een beperking?
  5. Hoe breed wordt de routekaart voor toegankelijke festivals toegepast, die in 2021 is gepresenteerd door het Themanetwerk Festivals en Evenementen van de Coalitie voor Inclusie?
  6. Deelt u de mening, dat ervaringen in de evenementensector, waar voorzieningen binnen een paar dagen worden opgebouwd en afgebroken, van belang zijn voor bouwers en gemeenten om ook in de gebouwde omgeving de toegankelijkheid te verbeteren?
  7. Bent u bereid om in overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) te onderzoeken op welke wijze gemeenten de toegankelijkheid van festivals kunnen bevorderen?

(1) https://nos.nl/artikel/2428094-ook-mensen-met-beperking-moeten-makkelijk-biertje-kunnen-halen-op-festival

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.