Over Hugo de Jonge
Hugo de Jonge, 44 jaar, is een geboren Zeeuw en inmiddels is hij al meer dan de helft van zijn leven Rotterdammer. Hugo is getrouwd met Mireille en samen zijn zij de trotse ouders van Ismael (16) en Sarah (14). Zijn vrije tijd besteedt hij aan zijn gezin, én aan sport (hardlopen en wielrennen) en muziek. 

Professionele carrière 
In de afgelopen jaren was Hugo minister van Volksgezondheid en vicepremier van het kabinet Rutte III. Hij gaf leiding aan de aanpak om Nederland door de coronacrisis heen te loodsen. Een enorme taak, die hij met groot verantwoordelijkheidsbesef en doorzettingsvermogen vervuld heeft.

Voor Hugo minister werd was hij ruim 7 jaar lang wethouder van Rotterdam. Daarvoor was hij geen onbekende in Den Haag: hij was ambtenaar op het minister van OCW en daarvoor een aantal jaar beleidsmedewerker in de Tweede Kamer en politiek assistent van Maria van den Hoeven en Marja van Bijsterveldt. Hij startte zijn carrière als leraar in het basisonderwijs en werd op zijn 22e adjunct-directeur van een basisschool in Rotterdam Zuid.  

Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening
De komende jaren gaat Hugo de Jonge zijn tanden zetten in een andere grote taak: volkshuisvesting, de bouw van betaalbare woningen voor starters, ouderen en gezinnen. Met meer regie en met meer tempo, moeten meer woningen worden gebouwd. Mensen moeten kunnen rekenen op de zekerheid van een eigen thuis.

Het verschil maken in het leven van mensen is de rode draad in het werk van Hugo de Jonge. Met hart en ziel en met opgestroopte mouwen gaat hij aan de slag met zijn nieuwe taak.
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.