Plenary session week 50 2013 Strasbourg - Call for a measurable and tangible commitment against tax evasion and tax avoidance in the EU  Commission statement

Toine Manders

Toine Manders is in 1956 in Brabant geboren en is lid van de CDA-delegatie in het Europees Parlement. Hij studeerde eerst aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en werkte als vormgever. Na een ernstig motorongeval heeft hij Rechten gestudeerd aan Universiteit Maastricht en werkte hij tot 1999 als advocaat. In de periode 1994 tot 1999 was hij lid van de gemeenteraad in Asten, en vanaf 1995 gelijktijdig lid van de Provinciale Staten in Noord-Brabant.

Van 1999 tot 2014 zat Toine al in het Europees Parlement en in die tijd heeft hij een reputatie opgebouwd als verdediger van de Europese interne markt, onder andere door te knokken voor één opleder voor mobiele telefoons. In de huidige termijn is Toine wederom lid van de parlementaire commissie Interne Markt en Consumentenbescherming (IMCO), en plaatsvervanger in de commissies Werkgelegenheid en Sociale Zaken (EMPL) en de Juridische Zaken (JURI).

Mail: [email protected]

Telefoon: 0032 2 28 45412

Website: toinemanders.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.