Mijn wieg stond in Hardenberg, daar ben ik geboren op 21 oktober 1973. Ik ging er naar de lagere school en vervolgens naar het vwo. In 1992 ging ik Engels en Internationale Betrekkingen studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens die studie deed ik internationale ervaring op bij het Centre for European Policy Studies (CEPS) te Brussel. Aan de keukentafel werd bij dons thuis altijd stevig gediscussieerd over politiek. Het was dan ook niet vreemd dat ik tijdens mijn studie actief werd bij het CDjA. Eerst bij de afdeling Groningen, later ook in het algemeen landelijk bestuur. Na mijn studie, in 1999, ging ik in Assen wonen. Daar ging ik als accountmanager werken op de Afdeling Zaken van de ABN-AMRO. Zo kwam ik dagelijks in contact met ondernemers, en leerde ik aan welke financieringsvormen ze behoefte hebben.

In 2003 werd ik verkozen tot lid van de Provinciale Staten van Drenthe. Daar kreeg ik de portefeuille Financiën onder mijn hoede. Mijn mede-Statenleden verkozen mij tot beste Statenlid van Drenthe over de periode 2003-2007. Tot aan mijn Kamerlidmaatschap was ik leider van de vestiging van de Kamer van Koophandel in Drenthe.

In 2010 werd ik fractievoorzitter van het CDA in de Asser gemeenteraad. Daarin heb ik mij onder andere sterk gemaakt voor behoud van de JWF-kazerne in Assen en het TT-circuit, ook een belangrijke economische factor in Drenthe.

Woordvoerder op de volgende terreinen: Economische Zaken (EZ) (klimaat, energie, grondstoffen, gasdossier, mijnbouw).

Nieuws

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.