20 juni 2017

CDA Europaconferentie op 23/06

'Meer met elkaar, meer voor mekaar'

Op vrijdag 23 juni organiseert de CDA-delegatie in de EVP-Fractie in het Europees Parlement voor de achtste keer haar jaarlijkse Europaconferentie.

Dit jaar vindt de conferentie plaats in Fort Voordorp in de Provincie Utrecht met de titel 'Meer met elkaar, meer voor mekaar'.

Na een lange tijd van oorlogen en militaire spanningen kent Europa nu een lange tijd van stabiliteit en vrede. Een tijd waarin door veel lidstaten het vredesdividend is geïnd en er minder prioriteit aan Defensie is gegeven. Maar sinds kort zien we steeds meer nieuwe brandhaarden. Niet alleen ver weg, maar juist ook aan de buitengrenzen van Europa.

Daarom wil het CDA nu vooruit kijken. Hoe ziet de toekomst van militaire samenwerking in de EU eruit? Wordt er al voldoende samengewerkt? En hoe kan het beter? We kijken deze middag niet alleen naar de samenwerking die al bestaat binnen de EU, maar vooral ook naar nieuwe mogelijkheden. Samen met u, de politici en ervaringsdeskundigen bespreken we deze middag de route die de EU zou moeten bewandelen om ook in de toekomst die stabiliteit en vrede te garanderen.

U kan zich hier aanmelden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.