13 oktober 2017

Bijeenkomst Buitenlandcommissie EVP/CDA Brabant 12/10

Op donderdag 12 oktober heb ik samen met de Buitenlandcommissie EVP/CDA Brabant een studiemiddag georganiseerd in Veghel. De studiedag was opgebouwd rond het thema ‘Internationalisering arbeidsmarkt en scholing van werkenden’. Wij waren te gast bij Vanderlande, een internationaal opererende leverancier van transportsystemen.

Samen met de deelnemers heb ik gedebatteerd over drie speerpunten: kennisontwikkeling in de Europese context, de arbeidsmarkt in Brabant, en de opleiding van werkenden.

De ontwikkelingen in onze geglobaliseerde wereld gaan steeds sneller. Het is nu aan de politiek om werk te maken van de internationalisering van de arbeidsmarkt. Het CDA vindt het belangrijk om door de verschillende niveaus heen te werken: lokaal, regionaal en nationaal. Op die manier is 1+1=3.

Brabant doet het uitstekend omdat zij inzet op slimme specialisatie. Het heeft geen zin om alles zelf te willen doen en het wiel overal tegelijk opnieuw uit te vinden. Europa maakt hier fondsen voor beschikbaar. Op die manier wordt de Europese meerwaarde zichtbaar.

Groen, groei en banen, dat zijn de doelen. Continuïteit is hierbij belangrijk. Politieke veranderingen mogen deze doelstellingen niet ter discussie stellen. 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.