30 november 2018

De Wereldburger uit Oss

Op vrijdag 30 november rolde de eerste Wereldburger van de lopende band bij Dalco Food in Oss. De 14- jarige Stijn Scholten overhandigde zijn winnende hamburger ’Sunny Barbecue’ aan mij.Ook wethouder Frank den Brok, CEO MSD Oss Wenny Raaijmakers, directeur Agrifood Capital Roel Schutten en programmaleider We Are Food Lian Duif zijn bij deze feestelijke start van de Wereldburger aanwezig. De Kracht van New Business Oss maakt de verdere productie van de Wereldburger mogelijk met een voucher van € 20.000.

De Wereldburger is een initiatief van scholengroep Het Hooghuis. Het Hooghuis schenkt al jarenlang structureel aandacht aan ‘De Gezonde School’ en heeft in samenwerking met Agrifood Capital voor We Are Food hun scholieren actief aan het werk gezet met duurzaamheid, gezondheid en (eet)culturen. De basis was een app, waarmee leerlingen een eigen ‘Wereldburger’ konden ontwerpen. De beste burgers zijn samen met koks echt bereid en de Sunny Barbecue, de vegetarische notenburger van Stijn Scholten, is tijdens het Global Goals event in Oss tot winnaar verkozen.

Ik kwam naar Oss om te zien waar We Are Food (‘Europese regio van de Gastronomie’) toe kan leiden.  “In Oss weten ze van aanpakken. Ik kom uit de regio en kom graag naar Oss om, samen met Stijn en de ondernemers, mijn tanden in de Wereldburger te zetten. Met dit project zetten wij Agrofood Europa-breed op de agenda.”


Verschillende ondernemers werken samen om de Wereldburger letterlijk op de kaart te krijgen in Oss. Zoals: Dalco Food voor de productie van de burgers, Jumbo en Diversch voor de retail ervan en Bakkers Lamers en Daka Plastics voor de broodjes en verpakkingen in de gezonde kantines van Het Hooghuis. Deze samenwerking wordt door de Kracht van New Business Oss beloond met voucher van € 20.000.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.