12 maart 2014

Fris en Verstandig

FRIS EN VERSTANDIG

Dit is de slogan waarmee de nieuwe lijsttrekker van het CDA, Arno Bouman, de verkiezingen ingaat. Een slogan die geheel de lading dekt, met een frisse blik  en verstandig opererend een nieuwe periode in ! Wat zou het goed zijn als dit ook door anderen werd opgevolgd.

Stokpaardjes laten gaan, oude paden durven te verlaten, rancune opzij zetten, en kiezen voor een verstandige aanpak van het politieke werk. Kreten als recht door zee, eerlijk en duidelijk, roepen wel wat vraagtekens op als je de partijen de afgelopen periode onder de loep neemt.

Zoals een coalitie aangaan, maar op cruciale momenten als verantwoordelijk wethouder en fractievoorzitter niet op één lijn zitten? In zo’n situatie begrijp je niet waarom men het heeft over “minder regels”. Regel 1 namelijk van goed en betrouwbaar bestuur is eensgezind voor je standpunten gaan. In zo´n situatie heb je behoorlijk wat uit te leggen ! Zou dat soms de reden voor een dramatische wissel van kandidaat-raadsleden zijn?

Recht door zee, eerlijk en duidelijk, de kreten zijn niet van de lucht. De discussies echter rond bijvoorbeeld Soolva hebben wel duidelijk gemaakt dat dit niet de sterkste kanten zijn van deze partijen. Moties indienen en weer terug trekken, hoe betrouwbaar en duidelijk ben je dan?

Ik heb veel vertrouwen in Arno Bouman, weliswaar een nieuw gezicht als lijsttrekker, maar goed voorbereid. Vanaf zijn komst in het CDA heeft Arno zich ontpopt als een gedreven man, die het CDA gedachtegoed graag en goed uitdraagt. Een man die het debat niet schuwt, nu nog via de (social) media, straks in de raad. Een verbinder,een sterke persoonlijkheid.

Het CDA heeft in de afgelopen 8 jaar hard gewerkt en veel laten zien. Projecten zijn tot stand gekomen, kernen zoals Eethen, Veen zijn goed toegerust, zij kunnen met een behoorlijk voorzieningen niveau de toekomst aan.

Natuurlijk gaat het niet alleen om de bebouwde omgeving, het gaat er ook om hoe je aankijkt tegen de zorg en opkomt voor hen die het moeilijk hebben. Binnen het CDA zit  veel ’know how’. Door het werken in deze sector is er veel kennis, die wordt benut en toegepast in het politieke werk. Het CDA is sociaal sterk! Maar ook ondernemend Altena draagt het CDA een warm hart toe.

Een nieuwe verkiezingsperiode betekent voor mij persoonlijk terugkijken op een inspirerende periode waarin ik met hart en ziel voor Aalburg heb gewerkt. Ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst, met een sterk en vindingrijk CDA, fris en verstandig, sociaal en ondernemend ! Ik heb er veel vertrouwen in.

Loes Lijmbach

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.