01 mei 2020

Brabant presenteert een nieuwe coalitie

PERSBERICHT ONTLEEND AAN DE PROVINCIE NOORD-BRABANT

VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant gaan hun nieuwe coalitieakkoord voor de provincie Noord-Brabant presenteren: “Samen, Slagvaardig en Slim: Ons Brabant”. Op 7 mei wordt het akkoord bekend gemaakt en worden de beoogd gedeputeerden voorgesteld. De wens van de coalitiepartijen is om een week later, tijdens een Statenvergadering op 15 mei, het nieuwe college te installeren.

“We werken hard aan een veilige opzet voor zowel de presentatie als de Statenvergadering, in verband met de maatregelen rondom de coronacrisis. Dat maakt de praktische zaken wat moeilijker. Maar Brabant heeft juist nu een stabiele meerderheidscoalitie nodig die besluiten kan nemen, dus dit is een goed moment om van start te gaan”, aldus formateur Alfred Arbouw.

Door de maatregelen rondom de coronacrisis krijgt de presentatie wat anders vorm dan gebruikelijk. Omdat maar een beperkt aantal mensen aanwezig kan zijn, wordt de presentatie live uitgezonden via een webcast op YouTube. Verdere details hierover worden komende week bekend gemaakt via www.brabant.nl. Hierdoor krijgt heel Brabant de mogelijkheid mee te kijken en vragen te stellen aan de nieuwe coalitie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.