05 november 2021

CDA wil dat project Maaslijn snel wordt opgeleverd

De Maaslijn is de (grotendeels) enkelsporige verbinding Nijmegen – Venlo – Roermond en loopt door Cuijk en Boxmeer. Het is een van de langste, drukste en meest intensief bereden enkelsporige spoorlijnen in Nederland. Als er een vertraging ontstaat kan deze niet worden ingelopen en verstoringen kunnen niet worden opgevangen omdat treinen alleen op stations kunnen passeren. Het spoor wordt daarom verbeterd.

Statenleden Marcel Thijssen en Coen Hendriks willen namens het CDA dat de Gedeputeerde er alles aan doet om dit project snel te realiseren.

Het doel van de verbetering van het spoor is onder andere het verkorten van de reistijd, een stabiele overstap in Nijmegen, Venlo en Roermond te creëren en een comfortabele, schone manier van reizen te realiseren. Voor dat laatste zijn er onderstations en railinzetplaatsen nodig in Cuijk, Boxmeermeer en ten zuidwesten van Vlieringsbeek

Andere gevolgen van de veranderingen zijn onder meer een breder spoorbed en op sommige plaatsen wordt het enkelspoor verdubbeld (bij station Cuijk en Boxmeer).

De Provincie draagt 31,6 miljoen bij om alles te realiseren.

Het CDA wil graag dat de gedeputeerde de vaart erin houdt zodat het project snel kan worden opgeleverd.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.