03 november 2019

CDA Alphen Chaam diep bedroefd na overlijden Corry Janssen-Janssen

Met grote verslagenheid hebben wij moeten vernemen dat oud CDA wethouder en raadslid Corry Janssen-Janssen afgelopen vrijdag is overleden. Corry is vanaf 2002 tot 2014 raadslid geweest namens het CDA in de gemeente Alphen-Chaam en van 2014 tot 2018 was zij wethouder in onze gemeente. Naast het feit dat Corry politiek actief was, is zij ook nog actief geweest als voorzitter van de Stichting Scouting en binnen de Stichting Dodenherdenking.

Corry stond bekend om haar sociale betrokkenheid en haar warme persoonlijkheid. Toen het sociaal domein onder haar portefeuille als wethouder kwam te vallen, heeft ze zich dan ook met hart en ziel ingezet voor de kwetsbare mensen in de samenleving. Dit heeft onder andere geresulteerd in de realisatie van projecten als ‘FF buurten’ en ‘de opstapbus ABC’. Corry vervulde haar rol als wethouder met grote trots, betrokkenheid en enthousiasme. Dit zagen wij dan ook terug in haar uitgebreide Facebookverslagen van haar werkbezoeken.

Nadat Corry tijdens haar raadsperioden al eens geconfronteerd werd met de ziekte kanker kwam vlak na haar installatie voor de tweede periode als wethouder opnieuw slecht nieuws van de oncoloog. Helaas zag zij zich hierdoor genoodzaakt om te stoppen als wethouder van de gemeente Alphen-Chaam. Corry achtte zich door haar ziekte niet meer in staat om zich voor de volle 200% te storten in haar rol als wethouder. Juist die energie en haar positieve instelling zal het CDA Alphen Chaam van Corry herinneren. Zij was een krachtige vrouw en heeft tot aan het laatste moment positief in het leven gestaan. Wij wensen haar man en (klein)kinderen ontzettend veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.