24 juni 2019

Versläg vanuit de raad

Afgelopen donderdag, 20 juni was de laatste reguliere raadsvergadering voor de zomer.

Er stonden diverse financiële stukken op de agenda. Zo is de ABG begroting besproken en zijn de intenties van het amendement van de vorige vergadering meegenomen. De jaarrekening van Alphen Chaam stond ook gepland. Helaas nog zonder goedkeurende verklaring van de accountant. Deze volgt ook pas in september.

Daarnaast hebben wij tijdens de raadsvergadering het college bedankt voor de afhandeling van de motie over de fietsallee. Voor de monitor van het sociaal domein hebben wij aandacht gevraagd voor de kwaliteit van de data. Deze moeten uiteraard worden getoetst door deskundigen en ten opzichte van andere gemeenten. Voor de RegionaleEnergieStrategie stellen wij vraagtekens bij de kwaliteit van de informatie en de haalbaarheid van de verschillende alternatieve energiebronnen.

Tijdens het vragenhalfuurtje hebben wij vragen gesteld over de doorlooptijden van de wegwerkzaamheden, het maaibeleid van de bermen in onze gemeente en een opvolging van de succesvolle regentonactie.

Bij de behandeling van de begroting van de verbonden partijen hebben wij ons bij de GGD hard gemaakt voor aandacht voor de 65plussers. Daarnaast hebben bij zowel het RWB als het OMWB aangegeven dat we ons in moeten zetten voor de land- en tuinbouwbedrijven in onze gemeente en dat we op zoek moeten naar praktische oplossingen voor de vele wet- en regelgeving die op hun afkomt. Helaas wilden andere partijen hier niet altijd in meegaan. Ook werd er geen overeenstemming bereikt over de omgevingsdialoog bij de uitbreiding van agrarische bedrijven. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.