23 februari 2018

CDA Alphen Chaam telt af (2)

8. Emmy Hoefmans

Ik ben Emmy Hoefmans, 40 jaar en opgegroeid in een CDA gezin. Ik woon al 16 jaar in Alphen met mijn man en 3 kinderen. We runnen samen een melkveebedrijf. Vanuit mijn werk in de roodvlees keuring en jarenlange ervaring in de agrarische sector weet ik dat er in deze sector kwaliteit geleverd wordt. Ik vind de verbinding tussen de (boeren)ondernemers en burgers belangrijk. De agrarische sector is innovatief en duurzaam bezig. In een duurzame wereld, mens, milieu, economie met elkaar in evenwicht zijn.

Ik vind dat een goede infrastructuur in onze gemeente belangrijk is. Voor de bereikbaarheid van de bedrijven zowel in het buitengebied als in de kernen als voor leefbaarheid  en recreatie. Dat betekent dat onze wegen goed onderhouden moeten worden. Dat zorgt ook voor veiligheid.

Ook sport, spel en actief bewegen zijn belangrijk. Sportverenigingen spelen daar een grote rol in. Ondersteuning met daarbij de aandacht voor de vrijwilliger is hierbij op zijn plaats.

Waar een klein dorp groot in kan zijn, is “de handen ineen slaan”. Niet alles moet met regeltjes geregeld worden. Heel veel zaken kunnen mensen  onderling samen oplossen.  Het CDA is een groot voorstander van  burgerinitiatieven en wil die graag ondersteunen.

Dat is voor mij een motivatie om me bij het CDA Alphen-Chaam aan te sluiten.

 

7. Rob van Ginneken

Mijn naam is Rob van Ginneken, 35 jaar en woon samen met Marijke in Chaam. In maatschap heb ik een boerderij en ik werk nog als freelancer voor agrarische vakbladen. Ik heb me bij het CDA aangesloten omdat ik wil bijdragen aan onze gemeenschap waarin ik geboren werd en zorgeloos getogen ben.

De gemeenschap moet je “thuis” zijn. Waar je je veilig voelt en waar iedereen een waarde heeft, met inbegrip van je talenten of beperkingen. Alphen-Chaam is voor mij zo’n thuis. We hebben een florerend verenigingsleven en onze jeugd heeft de mogelijkheid om binnen de kernen een eigen huisje te kopen.  Ons buitengebied is mooi en gevarieerd met ruimte voor professionele landbouw en recreatie.

Dankzij de inspanningen van vorige generaties heb ik zorgeloos kunnen opgroeien in Chaam.  Maar we dragen ook de verantwoording om Alphen-Chaam door te geven aan de volgende generaties. Als aanstaand vader kan ik geen betere drive hebben dan mezelf maximaal daarvoor in te zetten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.