01 maart 2018

CDA Alphen-Chaam telt af (3)

6. John Snoeijs 

Waar ik voor sta is gezondheidszorg en welzijn. Ik ben van mening dat iedereen die zorg nodig heeft, deze ook moet kunnen krijgen. Voor zorg en welzijn moet iedereen gelijk zijn, ongeacht leeftijd of portemonnee. Zorg moet laagdrempelig zijn en mensen moeten er zich prettig bij voelen. De gemeente moet ondersteunen waar nodig, daar waar mensen het niet meer zelf kunnen om hun gezondheid of welzijn in de hand te houden. Mensen moeten op een gemakkelijke manier aan de informatie komen die ze zoeken, zodat er op tijd de juiste zorg geboden kan worden. 

De gemeente biedt nu al laagdrempelige informatiepunten aan zoals “effe buurten” , voor mantelzorgergers of mensen die eenzaam of alleen zijn, dit moet zeker behouden blijven. Daarom wil ik mij inzetten om voor alle kernen een gezonde kern te hebben en te houden. Ik wil daarom ook zoveel mogelijk in het veld ( onder de mensen) zijn om zo snel mogelijk knelpunten te kunnen oplossen of door te spelen aan onze gemeente. 

 

5. Astrid Lanslots 

In een tijd met hardroepende minderheden, besloot ik lid te worden van een partij. Ik wilde niet aan de kant blijven staan en uitkomen voor de waarden waarmee ik ben grootgebracht, waar men niet kiest voor eigen belang, maar kijkt hoe we samen meer kunnen bereiken. Ik groeide op in Gilze op een boerderij en fietste vaak op zondag naar Alphen om naar de kerk te gaan en gezellig koffie te drinken bij familie. In De Chaamse bossen, het Zand en het Weidebad kwam ik graag. Galder ken ik vooral vanuit mijn geweldige tijd bij de KPJ. Inmiddels woon ik al weer bijna 24 jaar, samen met Christian en onze 3 kinderen in het mooie Alphen. 

CDA is mijn keuze. De partij voor boeren, burgers en buitenmensen. De partij waar men oog heeft voor tradities en trends, maar met beide benen op de grond blijft staan. Verrast was ik, toen ik het voorstel

kreeg om na te denken over een verkiesbare plek. Vanuit mijn werk bij Thebe zit ik in diverse overlegstructuren, maar volksvertegenwoordiger worden in mijn eigen gemeente , dat is toch weer iets anders. 

Ik wil er voor gaan. Gaan voor behoud van het mooie in de kernen, maar ook in het buitengebied. Gaan voor leefbaarheid met voldoende faciliteiten, toegankelijke wegen en fietspaden en een gezonde omgeving. Nu, maar ook voor onze kinderen. Gaan voor een gezonde gemeenschap waarin iedereen meedoet en meetelt. Ga er ook voor op 21 maart. Blijf niet aan de kant staan!!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.