13 maart 2018

CDA Alphen Chaam telt af (4)

4. Gust Hendrickx, Alphen 

 

Ik ben Gust Hendrickx, 58 jaar en geboren en getogen op de Prinsehoef in Alphen. Met mijn vrouw May, die ook nog werkzaam is in de verpleging, runnen wij samen met een jongere compagnon een melkveebedrijf. Sinds ruim een jaar ben ik namens het CDA raadslid in Alphen-Chaam, een job die wel de nodige inzet vergt maar ook veel voldoening geeft.

Vanuit mijn achtergrond wordt mijn interesse groter als het gaat om het ondernemersklimaat en het buitengebied in onze gemeente. Mijn overtuiging is dat een gezond ondernemersklimaat en een up-to-date buitengebied in de breedste zin bijdragen een kerngezond Alphen-Chaam. We moeten aandacht hebben voor wensen van lokale en regionale ondernemers zowel in het MKB, als agrarische en recreatieve sector. 

Om toekomstbestendige bedrijven te hebben, zullen innovatieve ontwikkelingen noodzakelijk zijn in alle sectoren. Dit zal van de gemeente de nodige flexibiliteit vragen in vergunningverlening, waar ik me binnen de kaders van wet- en regelgeving voor in wil zetten. Leegstand van industrieterrein en winkelpanden willen we aanpakken door dynamisch met wet- en regelgeving om te gaan ten einde een goede invulling te krijgen. Leegkomende agrarische bebouwing moet een nieuwe invulling krijgen. Plannen zullen we wat mij betreft altijd positief ontvangen, maar wel zorgvuldig moeten kijken of ze inpasbaar zijn. 

Ook de problemen rondom de huisvesting van seizoenarbeiders moeten opgelost worden. Onze omgeving, zowel buitengebieden als kernen, moeten goed onderhouden zijn voor onze eigen bewoners, mensen uit de regio maar zeker ook voor de talrijke gasten die we in onze gemeente ontvangen. Daarop moeten we bedrijven en bewoners aanspreken. Maar ook terrein beherende instanties en overheden moeten hun verantwoordelijkheid nemen! Recreatieve fietspaden zijn in veel gevallen aan een opknapbeurt toe!

Veel zaken net benoemd zullen in de toekomst qua wet en regelgeving onder de omgevingswet vallen, een wet waarbij dialoog met de omgeving een kernwoord is, en waar ook ik mijn steentje bij wil dragen. Een goed onderhouden omgeving en een levendig ondernemersklimaat dragen zeker bij aan een kerngezond Alphen-Chaam. 

 

3. Arjan van Dongen, Chaam 

 

Ik ben Arjan van Dongen, 26 jaar en sinds kort met mijn vriendin woonachtig in Chaam nadat ik ben opgegroeid in Galder. Als belastingadviseur ben ik werkzaam bij een accountantskantoor en daarnaast ben ik actief als vrijwilliger bij de voetbalvereniging in Galder en verschillende evenementen in het dorp. 

 

Vanuit mijn werk voel ik me verantwoordelijk voor een financieel kerngezonde gemeente. In een tijd waarin iedereen moet nadenken hoe hij zijn geld goed kan besteden, kan een gemeente daarin niet achterblijven. Daarnaast mogen de inwoners van de gemeente, zowel de burgers als de bedrijven, niet worden gezien als de melkkoe van de gemeente. Daarom ben ik blij dat het CDA er al jarenlang voor zorgt dat de stijgingen van de OZB beperkt blijven en zorgen wij voor een eerlijke verdeling tussen de lasten voor bedrijven en burgers. 

 

Daarnaast vind ik het belangrijk dat alle kernen in onze gemeente leefbaar blijven. Het is daarom van belang dat zowel jongeren als ouderen zo lang mogelijk op een gezonde manier in onze kernen kunnen blijven wonen. De jeugd moet de kans krijgen op de woningmarkt in hun eigen kernen en ook ouderen moeten de kans krijgen in hun eigen kern naar een kleinere woning te kunnen gaan of om hun woning aan te kunnen passen aan hun gezondheidssituatie.

Ik wil dan ook graag mijn steentje bijdragen om alle kernen in onze mooie gemeente KERNgezond te laten blijven door de inwoners hiervan namens het CDA te vertegenwoordigen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.