24 januari 2022

Een plattelandsgemeente die staat voor haar inwoners

2022-01-15 CDA  Alphen-Chaam
2022-01-15 CDA Alphen-Chaam

Mijn naam is Rob van Ginneken, 38 jaar en woon samen met mijn vriendin Marijke en onze zoontjes Tom (3) en Joep (2) in Chaam. In het dagelijks leven ben ik melkveehouder en daarnaast werkzaam als freelance tekstschrijver, onder meer voor agrarische vakbladen We zien op het platteland het aantal belangen toenemen. Infrastructuur, industrie en woningbouw claimen stikstofruimte, terwijl woningbouw, natuur en energietransitie landbouwgrond zoeken. Het staat iedere ondernemer vrij om te doen wat hij/zij wil met haar verworven stikstofruimte en landbouwgrond, maar er is ook een algemeen belang te verdedigen.

De inwoners van Alphen-Chaam waarderen het gevarieerde buitengebied en is de meest genoemde reden om in Alphen-Chaam te wonen. Dat gevarieerde buitengebied blijft het best bewaard als het in handen blijft van een zelfstandige plattelandsgemeente. Het CDA staat daar ook voor; geen onderdeel van Breda of Tilburg. Samenwerken waar mogelijk, maar zelfbeschikking staat centraal. Ons buitengebied hoeft niet op de schop voor de woningbouwambities van de gemeente Breda/Tilburg of de uitvoering van de regionale energiestrategie door middel van grootschalige zon- en windprojecten.

Dat het CDA pleit voor een gemeente die zelf beslist over en staat vóór haar inwoners is voor mij een belangrijke reden om een steentje bij te dragen vanaf plaats 8. Maar dat is niet de enige reden. Dankzij vorige generaties heb ik zorgeloos op kunnen groeien in een prettige omgeving, met een fijne school en een florerend verenigingsleven. We zijn verplicht die sociale rijkdom ook voor toekomstige generaties veilig te stellen, door daar nu in te investeren. Ik help daar graag aan mee.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.