29 januari 2022

Het CDA gaat voor een passend aanbod van woningen in iedere kern

2022-01-15 CDA  Alphen-Chaam
2022-01-15 CDA Alphen-Chaam

Beste lezers,

Ik ben John Snoeijs en ben getrouwd met Els, en samen hebben we 5 jongens. Ook samen met Els hebben wij Zorgboerderij Chaamdijk voor ouderen en voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben voorzitter van het CDA Alphen-Chaam en sta deze gemeenteraadsverkiezingen op plaats 7 op de CDA kandidatenlijst.

Het CDA gaat voor een passend aanbod van woningen in iedere kern door een woonvisie vast te stellen met betrokken partijen. Wij zijn daarin ambitieus en denken buiten de gebaande paden. We willen bestaande bebouwing en leegstaande (agrarische) panden -  waar mogelijk en niet strijdig met bedrijfsontwikkeling - herontwikkelen naar woningen/appartementen of zelfs nieuwe bestemmingen leiden.

We gaan voor bestendig duurzaam wonen voor jong en oud! Concrete voorbeelden? In Galder wil het CDA een hofje met zorgaanbod realiseren voor ouderen die al hun leven lang in Galder gewoond hebben.

Ook zorgwoningen voor ouderen of mensen met een handicap en/of beperking zouden er woningen gebouwd moeten worden. Met hulp vanuit de zorg kunnen mensen dan langer zelfstandig blijven wonen.

De jeugd willen we ook de kans geven om in onze kernen te blijven wonen.  Voor jongeren moeten betaalbare woningen gebouwd worden, bijvoorbeeld in CPO-verband. Tevens zou het mogelijk moeten zijn om woning in het buitengebied op te delen naar twee woningen.

We gaan investeren in de ondersteuning van onze ambities. Aanvragen moeten met veel meer snelheid door de afdeling ruimtelijke ordening geloodst kunnen worden. Projecten mogen in de huidige woningcrisis niet vertraagd worden door de overheid!

Wij als CDA zullen er alles aan doen om dit allemaal waar te maken, bezoek onze website of facebook pagina en hebt u vragen, benader dan één van onze mensen in de Gemeenteraad of van het bestuur en natuurlijk mag u mij altijd bellen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.